23-09-2011, 09:07 PM
Zdravo Deni.Proveri ti znas okolne stene njihovu boju sastav itd, meni to lici da je zamalterisan ulaz u magazu.[pecinu].Hajduci su znali da blago ostave a zatim da ulaz zatrpaju kamenjem i nabijenom zemljom da bi na kraju naredjali kamen i to malterisali zivim krecom peskom sa jos nekoliko dodataka. Ja mislim da je to ulaz. Imao sam priliku da na vise mesta vidim svojim ocima Hajducko malterisanje.Ne razlikuje se od okolne stene , ima cvrstinu kamena Unasem Rebrovu sam to video vise puta. Plandzija je pomenuo i bigarljivo vrelo ima tu jedan kladanac sa pismom i to povecim sa leve strane pisma ima tragova krampa. To je jedan seljak svrativsi da se napije vode i videvsi da je neko iskopao pare levo od kladanca od muke udario krampom u stenu. Iz stene je odvaljen ispao zastrug pun malih dukata. Svratite do vodopada i podjite navise putem uvericete se i sami. Izvadjeno je i kazance koje je bilo u samom kladancu. pre nekoliko godina.Ti prijatelju proveri to sto sam ti rekao a ostali nek cekaju plan.
ISKRENO POSTENO I OPUSTENO!!!!
ISKRENO POSTENO I OPUSTENO!!!!