15-08-2016, 10:55 PM
Da se nadovezem na pricu ako znas gde je zlato kopaj ga ali uzmi daj jedan deo u crkvi i siromasnima i nece ti nista biti sigurno
|
Ima li istine
|
|
15-08-2016, 10:55 PM
Da se nadovezem na pricu ako znas gde je zlato kopaj ga ali uzmi daj jedan deo u crkvi i siromasnima i nece ti nista biti sigurno
28-08-2016, 11:39 PM
29-08-2016, 06:03 PM
Dajte ljudi ,dali bi ko napokon i konkretno rekao šta to znači uzeti "bezbedno " zlato il šta već ???Ima mi smisla da postoje neke kemijske reakcije il otrovi nakon toliko vremena .Sve nešto okolo ,a niko konkretno da kaže to to i to u par natuknica.Ja se nešto i ne bojim pošto par puta godišnje izadjem s detektorom i to je puno s obzirom na obaveze i nedostatak vremena.Opet pitam, može li ko konkretno da kaže da spasi eventualno nečiji život il nečije dece il će prevagnuti ona stara ,dabogda komšiji crknula krava ?!
30-08-2016, 01:10 AM
(29-08-2016, 06:03 PM)zikapavlovic link Piše: ....Sve nešto okolo ,a niko konkretno da kaže to to i to u par natuknica. Stiče se utisak da to moze da se kaže u "par natuknica" međutim stvari su mnogo kompleksnije, i daleko komplikovanije. Kompletno rešenje zahtevalo bi bar seminarski rad da se napiše a koji bi bio ako hoćete da verujete skraćena verzija elaborata iz fizičke-hemije. A ne mogu vam dati garancije da li ima 3 čoveka na ovom forumu koji znaju ceo proces ako ima 3 a verovatnije da nema ni toliko. To je tako zato što jako mali broj ljudi želi da razmišlja trezveno, da istražuje kroz literaturu, kontakte sa ljudima iz sveta raznih prirodnih nauka to je sada mnog lakše nego pre 70 godina. Ali na žalost metode od pre 70 ili čak 170 godina su ovde mnogim korisnicima foruma milije i draže jer im ne zahtevaju mentalnu gimnastiku malih sivih ćelija već je dovoljno papagajski prenositi više vekovni mitološki repertoar bogatog usmenog predanja srpskog sela. Dakle, kolega ko se boji "kletve", antičkih otrova, i još možda imao keca iz fizike u školici, taj najbolje da počne sa ispiranjem ili traganjem za grumenjem. Samorodno još nije nikog sahranilo pod ne jasnim okolnostima. ;D ;D ;D Pa sad mogu citirati dragog jednog našeg kolegu takođe u hobiju... Koji bi posle ovoga što sam rekao dodao u završnici "ko razume shvatiće"!
30-08-2016, 01:47 AM
21-01-2017, 09:03 PM
Skocko je spomenuo manastir izmedju Selista i Gam. Banje . Ako mislimo na isti mozda mozemo da saradjujemo . Pre 15-tak godina tu je trazeno ali mislim da nije nista nadjeno. Tesko bi se to odradelo jer je naseljeno mesto mada vredi da se proba .
|
|
|
|
|