09-12-2014, 10:51 PM
(09-12-2014, 08:48 PM)laki kes link Piše: Postovani kolega Grota Vlasinsko jezero je nastalo gradnjom prve zemljane brane posle drugog svetskog rata 1952g ako se ne varam dovodom vode kanalima i td...... Pre toga je bilo samo zivo blato i poznavaoci znaju za nekoliko slucajeva gde su citave cete vojske stradale u tom blatu .takodje poznato mi je da su dve magaze ostale pod vodom ne otvorene. Ja sam samo rekao da me asocira na njega.pozdrav i svako dobro
Moja namera je bila samo da pokusamo da utvrdimo "PRAVU" lokaciju pomenutog "jezera" i nista vise
Svako ima pravo da gresi kao ja na primer koji sam bio 100% ubedjen da se nalazi na jednom sasvim drugom mestu...ali eto / ima ih koji znaju mnogo vise od mene. Uzgred da pomenem da su te dve nestale magaze na podrucju vlasine (ispod vode) bile nekad u sastavu dva izvora...sada bivsa a iznad mesta o kojima se prica da su bila lokacija "stradalih" vojnika.Sam naziv "BULINO JEZERO" vise asocira na neku vecu vodenu ili mocvarnu povrsinu....ali mi se sve cini da se neradi o velikoj povrsini....vec da je to manja lokalna "bara" negde u bespucima sirokih planina. Neko ovde je vec dao jedan lep opis...ama..nerece STA SE TRAZI ? a to je ono sto nas interesuje ;D Osim legende (manje vise iz svake se nadje deo istine) sta jos ima kao neki putokaz ili zapis , prepis i bilo sta sto moze da dovede do objasnjenja sta i kako . 8)