Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
momin kamen (devojacki kamen)
Kao dete ulazio sam u pećinu u kojoj ima devojka koja sedi i drži dete kao da doji,do pećine se može doći samo konopcima od vrha brda-stena.Ulaz je mali a unutra se slobodno može hodati,međutim sada više nisam u mogućnosti da siđem dole,godine su u pitanju ako neko zna nešto o tome mogu vam pokazati gde se nalazi a vi radite sa jednim mojim mlađim kolegom.
To se nalazi u Istočnoj Srbiji.
Odgovori
Crni tačno je to okolina svrljiga, da nepišemo mesto,ja imam jedan opia za to ali pomome treba da je vani i gleda u vodu. Tačno je da u toj pećini ima i voda ima ispod bogorodicu još znaci i da se nalazi na stenu (CRNO MARE šta znači neznam ,mozda mesto) i i odozgo da ima crno kao kaiš...........to trazim.....pozdrav
Odgovori
Pa i nije baš okolina Svrljiga ovo je u Homolju,da ulaz od pećine jeste okrenut prema vodi ali je devojka unutra u pećini,pećina je sasvim suva ali ima jedan krak koji se spušta dole(nisam silazio) tamo je zemlja blatnjava.
Crno Mare može biti i Crno Dere jer je ova pećina tu iznad te reke  a do nje se silazi kroz jedan usek u steni,mnogo strmo.
Kažem da nisam mnogo obraćao pažnju na to šta sve ima u pećini jer sam bio dete a to je bilo pre 40 god. znam samo da su neki od mojih drugara u pećini našli dve narukvice,nekoliko prstena i neku paricu,to je sve dato lokalnom nastavniku koji je to odmah utopio a deci nama deci platio bioskop.
Odgovori
Dali bar bio dobar film, šalim se ima i ovom delu..pozdrav
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)