Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Od kada je SRPSKI GRB
Srpski Grb iz zabranjene istorije :

Postoji jos jedna teorija o Srbima i njihovom grbu tj. krstu sa cetri ocila, a ona doseze u vremena kada se po danasnjoj viziji istorijskih nauka ne bi trebala uopste pominjati jer predstvlja takoreci "jeres".
Vreme o kome govorim je period pre takozvane anticke grcke kada su na ovim prostorima zivela razna plemena kao sto su :Iliri,Tribali,Pelazgi,Tracani,Dardani, da ne nabrajam dalje, u sustini jedan isti narod samo razlicito nazvani kao na primer danas sto razlikujemo Novosadjane, Beogradjane, NIslije itd. Kod tih naroda, ja ih necu okarakterisati ko su oni bili, postojalo je bozanstvo "Serbona" njen pandam u grckoj mitologiji je Atina. Inace su se Grci javili na ovim prostorima mnogo kasnije nego ovi starosedeoci i preuzeli su kompletno sve tekovine predhodnih kultura, ko ne veruje neka procita same grcke klasike oni sami to kazu za sebe nisam ja izmislio. Nego da nastavim, amblem to jest grb te boginje "Serbone" je krst sa ocilima. U prevodu "casni krst" predstavlja cetiri strane sveta iliti "Vaseljenu", poznato je da se sa krstom, koji se pojavljuje pre pojave hriscanstva, obelezavalo vrhovno bozanstvo ili u prevodu Sunce koje je za stare narode bilo glavno bozanstvo jer bez njega ne bi bilo zivota na zemlji. Ona cetri ocila predstavljaju cetiri mlada meseca, to jest meseceve mene koji su opet bili povezani sa zenskim principom, jer poznato je da je mesec povezivan sa gravidnoscu zena, smatralo se da on utice na radjanje dece sto i ima neke logike jer zene i danas imaju ovulaciju na svake cetiri meseceve nedelje, to jest tada nastupaju plodni dani. Nemojte misliti da su stari narodi bili zaostali, imali su oni napredne civilizacije i ziveli su u skladu sa prirodom i znali su mnogo vise nego sto mi mislimo da su znali.

Krst sa ocilima figurise najmanje tri hiljade godina ako ne i vise.
Odgovori
e, u vise navrata se pominju grcki tragovi kod nas . Hoce li neko molim vas da objasni odakle oni ovde . koji istorijski dogadjaj je vezan za dolazak i odlazak helena sa ovih prostora. ja citao da su bili tu , od kad , kako ? Stvarno molim za objasnjenje . Jos nesto , postoji u pirotskom kraju nekoliko lokacija ciji stari nazivi uvrezeni medju nama pirocancima mnogo podsec aju na neke bitne i vazne istorijske dogadjaje ali i tako reci narode , a ovde se govori o selima . Recimo ovde ima dosta pirocanaca pa neka neko kaze ko su DRDANCI . Da ne kazem ja . a sad vidite imamo DARDANIJU . Pa neka neko pametniji od mene uporedi to i izvuce zakljucke .
Odgovori
Nadjoh ovde pod tačkom 6, ponešto o Dardancima :

http://www.montenegrina.net/pages/pages1...rodima.htm
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)