Teme: 22
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
OKM su skeneri koji snimaju anomalije pod zemljom,ako je metal pokaze crveno ako je prazan prostor plavo i ne znam koliko su pouzdani,jer tu treba koracati u taktu i ne treba promasiti nimalo teren koji snimas.dok recimo jeohunter je kombinacija metal detektora i 3d prikaza tog metala koji je pokazao.mislim da to i nije lose jer ako 3d prikaz nije dobar imas bar signal md da ipak ima nesto ispod,neki metal.ne znam sad kakvu dubinu ima,kakvi su testovi tragaca sa njim jer ovo sve sto oni reklamiraju,mislim da nema veze.da sa najmanjom ide na 4m,srednjom 8m i velikom 12m,mislim nemoguce i velika hrabrost da se tako nesto napise...pozdrav
Teme: 0
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Ja posedujem ovaj aparat i zadovoljan sam njegovim mogucnostima,stim da za efikasno rukovanje ovim aparatom treba malo vise vremena i znanja. Treba odvojiti malo vise vremena sa vise izlaska na razlicite terene.. od vlazna korita reka,pasnjaka do stenovitih i visoko mineralizovanih predela i videti kako na kom terenu trazi podesavanja i nece biti problema... Podaci koji su dati za ovaj aparat na koju dubinu pronalazi metale odredjene velicine poprilicno su tacni,medjutim postoji mali problem jer podaci su dati sa 100% snagom aparata a na terenu necete moci raditi sa punom snagom jer registrovace svaku mineralizaciju terena i vristace kao lud i zato misle neki da je los aparat a nije los,nego je potrebno dobro podesavanje za svaki teren.Efikasna radna snaga aparata zavisno od terena krece se od 70-90%... Sa 90% preciznostcu mozete s ovim aparatom odrediti velicinu i dubinu pronadjenog predmeta.. Najdublji moji nalaz s ovim aparatom je 170cm
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
i nije za trazenje pojedinacnih novcica,prstenja i ostalih sitnih predmeta... Za to koristim Fisher F2 i odlican je za sitne stvari do 30cm dubine
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Davore,
hoces reci da velika ide blizu 12m,srednja blizu 8m i mala blizu 4m?pozdrav
Imas samo jedan aparat koji radi i skenira a to je MALA Svedskog proizvodjaca, jeste da je nenormalno skup ali je jedini koji radi. I normalno da nije za sitne predmete tipa parica i itd. ali zato je nepogresiv za otkrivanja podzemnih galerija, temelja i grobnica ali opet na nekoj pristojnoj dubini koja se meri u metrima. Da nema magnetnog polja zemlje i mineralizacije i ovi VLF detektori imali bi dubinu od nekoliko metara, ali bez obzira koliko je nauka otisla daleko bar za sad je nemoguce odbaciti ove prirodne pojave zemlje i unaprediti VLF detektore, aj da kazemo da ima pomaka ali to moze da se meri u destinama cm.
Teme: 14
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
mucic2 slazem se ama 100% sa tobom

mada sreca nasa i dublje od 2m ide samo rim i neke riznice koje ako tako bar pogledamo bolje neka ostanu tamo gde su jer ce jedino tako da budu sigurne od nasih mana

i da ne zavrse po svetu a nama onda ce da naplacuju da vidimo iste ....
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
nije tako losa masina,
jeste glomazan malo za nosenje i za rad,mozda je malo skup za njegove karakteristike ali ima tri sonde za svaku vrstu trazenja.
neko rece da njime ne mozes da trazis parice,monete...ko kaze da ne moze,za to je ona najmanja sonda.
malo zajeban za balansiranje ali sve u svemu nije tako los.
pozdrav
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
jeste da je ona mala sonda za sitne novcice ali ipak ako vec trazimo pojedinacne novcice,prstenje i ostatke nekog nakita meni bolje sluzi fisher f2 mnogo je laganiji od jeohuntera a i sto se tice trajanja baterije,kod f2 stavis dve bat. po 9v i cepas ceo dan... Jeohunter 3D dual sistem ne vidi male ostatke nakita ili nekog drugog vrednog predmeta
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Rimljanin sve zavisi od velicine predmeta koga trazimo ili na koga naidjemo... I kao sto rekoh samo sa 100% snagom mozda i vidi na tu dubinu ali na terenu samo sa 70-80% snage mozemo efikasno koristiti.. Uskoro cu testirati maksimalne njegove mogucnosti pa cu vas obavestiti o rezultatima..
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
davore,
bas me interesuju rezultati testiranja?pozdrav