Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Koliko ovo vredi ?
Koliko ovo vredi ?

Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)

Odgovori
Mozda dobijes 100 dinara  Smile
Odgovori
(08-07-2013, 07:05 PM)raki1 link Piše: Mozda dobijes 100 dinara  Smile
Takva olaka tumačenja su i degradirala vrednost i cenu nalaza po Srbiji. Više je danas prekupaca nego samih tragača iz prostog razloga što su "izdresirali" tragače da uglavnom govore izraze "daj šta daš" bez da imalo vrednuju svoje nalaze koji kasnije završe na belosvetskim pijacama sa višestruko uvečanom cenom a neretko "beznačajan" nalaz završi kao raritet a samim tim i cenom od koje bi sam nalazač kod nas mirno živeo bar neku godinu. >Sad
Odgovori
bravo GROTA!o to sam hteo reci i u onom postu na onu drugu temu,znas koju
Odgovori
U pravu si Grota,nakupci idu na taj princip da koliko god jeftino mu ponudis on ce reci da je mnogo i samim tim navodi coveka da sam sebi spusta cenu...Ali sta raditi i kako sa tim izaci na kraj...?
Kako doci do toga da malo oni zavise od ljudi koji ceo dan provedu na terenu i vrate se kuci sa par novcica starih 2000god i to za koje dobijaju 5-10e primera radi?
Odgovori
Moj način trgovine je sledeći:
prvo ga pustim da pogleda i sam izdvoji šta mu se sviđa,onda kaže cenu pa ja kažem svoju,ako smo tu negde onda se pogađamo ako ne ništa, u slučaju da on počne ovo-ono pa ti nemaš pojma,toga ima puno,roba je loša i te gluposti da bi nešto dobio džabe,ja ga lepo ispratim i kažem da mi se više ne pojavljuje na oči.E posle toga pošalje drugog pa trećeg i onda dođemo do neke razumnije cene.
Znate kako kažu svaka roba ima svog kupca samo ga treba naći i sačekati.
A imam ja stvari koje neću prodati,bar za sada i po ovim današnjim ponudama jer  smatram da vrede mnogo više,pa ako ne prodam ja ostaće mojoj deci bar kao uspomena.
Odgovori
neke stvari nemaju nek trzisnu vrednost,ali su nam drage , pa i nemoraju biti prodate..prvi nadjeni novcic nije vredan ali je draga uspomena..neka ga nek stoji..
e sad..po nesto se i isplati prodati ,samo da se nadje dobro trziste,,kod nas ti vazi nevredi ni topiko a mnogi i neznaju vrednost,
pojedini cak i po 10x precunjuju svoje artikle ,desava se neretko..
a pak pojedini ih umanje za 10tak x,...
tesko je to kod nas naci zlatnu sredinu...
Odgovori
Radi se o tome jer nemamo razvijeno trziste ovom robom . Da imamo cena bi se znala i znalo bi se ko koliko uzima i bilo bi fer za sve .
Odgovori
izgleda da bi najbolje bilo da se nalazi ne prodaju bar neko vreme dok nakupci bukvalno ne krenu u jurnjavu ko ce im sta prodati pa bi onda i realnije placali...
Odgovori
mom prijatelju su za redak novcic koji vredi dosta kod nas nudili 10tak x manje..na kraju ga je preko prodao za malo manje nego sto ide na aukcijama.jes ono malo bilo povuui potegni dok je stigo do tamo ali...isplatilo se malo sacekati ,
mada ..pojedini za neke sitnice misle da vrede....
meni je jedan za jedan austrijski novcic trazio 1000e..kad je video cene na limundu ..pao je u nesvest..100 do 500 din..ima i toga nije da nema...za rimski ekser je trazio 100e..ako je uopste rimski.. a ja ih skupljam sa terena i bacam...jeb...
za polomljenu rimsku grncariju je trazio..ma brdo para, a ja je ni ne pogledam vise....ima raznih primera...
i ovakvih i onakvih...zlatne sredine nigde,a bilo bi lepo da ima neka aukcijska kuca i kod nas pa otvoreno trziste..
pa slobodno kopanje Smile bar nebi to sve trulilo pd zemljom....
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 2 Gost(a)