Nakon razmisljanja i pregleda domacih (veoma siromasnih) i stranih foruma odlucio sam da kupim metal detektor Golden mask1+.
Posto sam pocetnik uopste i nemam iskustva sa metal detektorima veoma sam iznenadjem jednostavnoscu podesavanja istog.
Dobio sam dve sonde uz njega DD30*25cm i DD18cm sonde, testirao sam obadve ali vise mi se svidja ova manja, iz razloga jer nemam pinpointer i moram da kopam rupetinu od pola kubika

,
mala sonda je izvanredna probao sam zakopati kovanicu od 20 dinara na 30 cm i vidi je lako, mogu zamisliti na koliko bi je videla velika sonda (siguran sam na oko 40-50cm).
Za mene je ovo zvanredan rezultat, prvi dan sam je testirao na terenu za odbojku i nasao oko 100dinara u kovanicama, jedan srebrni prsten i bezbroj cepova

.
Malo je iritantno sto cep, kovanice i otvarac za limenke se cuju skoro istim tonom, svakako da treba vremena i iskustva da bi se naucilo koje se kako cuje ali ok.
Jo i nasao sam kovanicu 50 din iz 1955god, za prvi dan na terenu mislim da je super.
I mozda mu je mala mana sto nema displey jer bi tako moggao lakse odrediti vrstu metala.
Ako ima neko jos nesto da doda bilo bi lepo.