06-03-2013, 01:32 AM
Definitivno je pre Nemanjica bio neki veliki verski obracun izmedju Srba Katolika i Srba Pravoslavnih (mozda i Srba Bogumila).
Sto bi se reklo neko zesce s.. nje i bruka.
Nemanjici zele po svaku cenu da to sakriju. Po meni, ispadaju smesni. Kao, ne mogu se setiti ko su im preci (najbliza rodbina, sto je nemoguce)!
Ne treba zaboraviti da je Nemanja prvo krsten u katolickoj crkvi.
Za koju opciju su se opredelili, znamo.
To visevekovno cutanje odgovara okolnim katolickim drzavama koje to cutanje Srba koriste i pisu neku svoju istoriju.
U sve to je jako umesana Srpska Pravoslavna Crkva kojoj ne odgovara da se zna da je ikada uopste bilo Srba Katolika.
Nemoguce je da crkva nema ama bas nikakvih saznanja ni zapisa o tom priodu.
Ako su Nemanjici izabrali pravoslavlje, to ne znaci da je pismenost svestenika i secanje krenulo od tada.
I njima odgovara cutanje na tu temu a na stetu Srpskog istorijskog prava (TERITORIJE).
Posle Turaka ide Berlinski Kongres, na kome Srbi nisu ni ravnopravno ucestvovali.
To je za sada neka moja verzija dela sakrivene istorije.
Sto bi se reklo neko zesce s.. nje i bruka.
Nemanjici zele po svaku cenu da to sakriju. Po meni, ispadaju smesni. Kao, ne mogu se setiti ko su im preci (najbliza rodbina, sto je nemoguce)!
Ne treba zaboraviti da je Nemanja prvo krsten u katolickoj crkvi.
Za koju opciju su se opredelili, znamo.
To visevekovno cutanje odgovara okolnim katolickim drzavama koje to cutanje Srba koriste i pisu neku svoju istoriju.
U sve to je jako umesana Srpska Pravoslavna Crkva kojoj ne odgovara da se zna da je ikada uopste bilo Srba Katolika.
Nemoguce je da crkva nema ama bas nikakvih saznanja ni zapisa o tom priodu.
Ako su Nemanjici izabrali pravoslavlje, to ne znaci da je pismenost svestenika i secanje krenulo od tada.
I njima odgovara cutanje na tu temu a na stetu Srpskog istorijskog prava (TERITORIJE).
Posle Turaka ide Berlinski Kongres, na kome Srbi nisu ni ravnopravno ucestvovali.
To je za sada neka moja verzija dela sakrivene istorije.