Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IMA LI STA OVDJE
(31-01-2013, 09:17 PM)dipsy link Piše:Ja sam Stana,Čučuk Stana  ;D, nije Srbija.Bosna je.Republika Srpska.I niko nista nema za nase krajeve! ???

Ima sestro,ima.Doduse kolko su istinite legende,ali ima. Ima i mjesta gdje se uvjek nesto moze naci.Samo sta te zanima,koji period? Za zlato bas nisam,ali te istorijske podatke bi mogao podjelit sa tobom.A i legende.

Cucuk Stana,zena Hajduk Veljka :-))

Znam neke Cucuke,Hercegovci porjeklom iz Crne Gore. Znam i neke Hrvate iz Bosne Cucuke! Odakle si,ako smijem da pitam.
Odgovori
Vidi ga Gora Romanija cim cuo da je zensko odmah deli podatke i kramp bi uzeo u ruke ako treba, a nama nista, na kasicicu.  ;D
Odgovori
Pravi preduzetnik..odma preduzme stvar u svoje ruke... Big Grin Big Grin samo da sa druge strane nije arnold  ;D ;D ;D
Odgovori
Gora Romanija
Ima sestro,ima.Doduse kolko su istinite legende,ali ima. Ima i mjesta gdje se uvjek nesto moze naci.Samo sta te zanima,koji period? Za zlato bas nisam,ali te istorijske podatke bi mogao podjelit sa tobom.A i legende.

Znam neke Cucuke,Hercegovci porjeklom iz Crne Gore. Znam i neke Hrvate iz Bosne Cucuke! Odakle si,ako smijem da pitam.

Cucuk Stana mi je fascinantna licnost,al to je bio odgovor na ovo acino ''bili kramp u ruke',pa sam zato napisala nisam ja Bili,ja sam Stana Smile))ode ovo sad na daleko i na siriko..... Wink....'Recimo izmedju Doboja i Banja Luke! Kazu baci Marko Kraljevic sa Sokoline taj kamen! Kazu i jos nesto ''U šumi Javorovi zna se na dosta mjesta da je kopano, kao da je neka ruda topljena. Ima mnogo polupanih komada kotlova od tuča; narod pripovijeda, da su ovdje za vremena kralja Stevana Tomaševića kopane rude, od kojih je kralj topio srebro i kovao novce. Kažu, da i sad ima negdje u šumi Javorovi magaza u zemlji, gdje je kraljeva hazna ''...kazu svasta,i pise svasta.mene sve zanima Smile)) Svi me periodi zanimaju.Imas li sta za Gašperovu kosu,Ilijinu kosu,Kamenje,Čavka,Kapetanova glavica,Kraljicino guvno Smile)))...zna znanje ovaj -Gora Romanija- ;D
Odgovori
GDE nadje ovo *kapetanova glavica*  ;D  ;D sad da se uozbiljim,,,znas kako ti je najbolje,,da ti lepo postavljas slikane znake i kazes koje brdo ili mesto je u pitanju ,,,i tad ako neko ima opis za to mesto moze da ti se javi kaze npr.odatle nadji sledeci znak taj i taj,,,,i ako to bude tako,,ond se dogovorite oko dalje saradnje..ovako nabrajati ,,jel imas za ovo ili ono...taj ko i ima i on zna gde je to brdo ti mu netrebas,njemu treba znak,,,,,,,,,,,,moj savet ti je to......a ti kako volis
Odgovori
(01-02-2013, 12:38 PM)dipsy link Piše:Gora Romanija

Cucuk Stana mi je fascinantna licnost,al to je bio odgovor na ovo acino ''bili kramp u ruke',pa sam zato napisala nisam ja Bili,ja sam Stana Smile))ode ovo sad na daleko i na siriko..... Wink....'Recimo izmedju Doboja i Banja Luke! Kazu baci Marko Kraljevic sa Sokoline taj kamen! Kazu i jos nesto ''U šumi Javorovi zna se na dosta mjesta da je kopano, kao da je neka ruda topljena. Ima mnogo polupanih komada kotlova od tuča; narod pripovijeda, da su ovdje za vremena kralja Stevana Tomaševića kopane rude, od kojih je kralj topio srebro i kovao novce. Kažu, da i sad ima negdje u šumi Javorovi magaza u zemlji, gdje je kraljeva hazna ''...kazu svasta,i pise svasta.mene sve zanima Smile)) Svi me periodi zanimaju.Imas li sta za Gašperovu kosu,Ilijinu kosu,Kamenje,Čavka,Kapetanova glavica,Kraljicino guvno Smile)))...zna znanje ovaj -Gora Romanija- ;D

AAaaaaa,pa tako kazi. ima jedno mjesto iznad Puracica.Zovu ga Smajina Voda. Tu ima jedan rezervoar za vodu. Kad se kopao nasli su ostatke tjela nekog Turcina. Procjenjuje se da je star oko 200 do 250 godina po stvarima,koje je iamo uza sebe.jedino sto me buni,vele da su nasli neku glinenu amforu i u njoj rakiju??? otkud turcinu rakija,nepoznato,jedino,ako nije bio kakav Srbin,pa ga zamijenili za turcina,posto se tada nosila slicna odjeca kod kmetova. pricalo se da u blizini Ljeskovih Voda je bila vodenica u kojoj se krio neki lik,koji je ubio nekog agu u Modrici.  Mozda tu ima nesto. Neznam. Samo da te napomenem da je cuvena Krnjinska Brigada jako puno mina ostavila u predjelu Smajine Vode,a kazu da su pogubili planove,a ja nebih volio da naidjes na metal,koji kaze BUUUUUM,kad ga nadjes.
Dalje.Ako odes do Prnjavora ( nije ti daleko),raspitaj se gdje je stara Pravoslavna drvena crkva. Tu oko crkve kad bi trazila,sigurno bi kojesta pronasla,jer je crkva jako stara i mnogi vasari i kola su se oko nje igrala. Ko zna sta se tu moze naci.

I pazi da te tamo sta ne tresne. Ima finih mjesta,ali zajebanih mina.

Raja,za krampe nesto nisam.Vise sam za umni rad....Bosanac ko Bosanac. nama taj umni rad ide od ruke.
Odgovori
Hm na Smajinu vodu bas ne bi isla,s obzirom da je gore u ratu bila linija,mogu misliti sta je ostalo sad. 8) 8)
Odgovori
Acabeograd

« Odgovor #14 poslato: danas u 12:46:28 posle podne »
Citat
GDE nadje ovo *kapetanova glavica*    ..Aco al tako se zove stvarno,ustvari sad se zove Savkovica glavica ! Big Grin Big Grin Big Grin In aca aj lovi ju sou mach! Big Grin Big Grin
Odgovori
Wink coollllllll hvala,,,zapamti gde smo stali  ;D  nastavak sledi  :-* Big Grin
Odgovori
vracamo se na 31.01.2013g. vidim zadju sliku i vidim napet lak izmeri strelu inapred idi do drugi znak pozdrav i srecno mk...
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)