Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
manastir PALJA
Vucem korene iz tog kraja a potomak sam hajduk Apostola iz tog kraja koji je bio pobratim hajduk Veljka interesuje me ako neko ima mape iz tog kraja ili orijentire kako ih ja zovem,po meni veoma interesantan kraj pocevsi od sela Klisure U kojoj je bila stara turska kula na 3 sprata koju su srusili  devedeset i neke  i nista nisu pronasli.Nesto bilo sta ako nesto neko zna.
Odgovori
Koj ti je taj hajduk Apostol?
Malo nas zekis,a?
Odgovori
Ewo ti ovde sve

http://www.arhivnis.co.rs/cirilica/idela...trnski.htm
Odgovori
Izvini prvi put čujem za njega, a priznaćeš da je malo bez veze ime za jednog hajduka. Nikad čuo stvarno.za početak imaš li ti pristup toj kući gde su se ovi ljudi rodili ili tom placu gde je bila kuća ukoliko je nema sada?
Odgovori
imam pristup ta kuca je u brdu u rusevinama iznad sela Klisure,pitam to jer oni nekad bili vlasnici zemljista od vlasine pa sve do Trna veci deo je rasprodat jos davno pa imaju razne price za s.Klisura zato sam pitao jer retko idem tamo a kad odem pune mi usi kako tu ima, kako ovde ima pocevsi od sstanovnika tamo pa do doseljenika sto se kaze
Odgovori
Kakve ovo ima veze sa manastirom? Ja znam za neke legende o manastiru i Svetom Savi. Ali ne o Apostolu...
Odgovori
Napisite te legende sto imate o Palji i Svetom Savi.. to je sve jedan isti predeo Wink
Odgovori
mastir Palja je zenski manastir posvećen presvetloj Bogorodici.... Svetog Savu i  njegove mošti  trazi u Gostušu..........u zlatnoj kolevci..
Odgovori
(15-09-2013, 06:56 PM)BrankoV link Piše:mastir Palja je zenski manastir posvećen presvetloj Bogorodici.... Svetog Savu i  njegove mošti  trazi u Gostušu..........u zlatnoj kolevci..
TI TVRDIS DA MOSTI "SVETOG SAVE" NISU SPALJENE ?
Odgovori
ispade da su sve znamenitosti ovog sveta strpane u gostusu, a ono tamo nema ama bas nicega (nista vise nije ostalo)
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)