Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Molim za pomoć majstora,samograditelja!
Imam ovaj detektor (ručni rad),koristio sam ga 10-tak godine,radi sa Whitesovom sondom Blu-max,šupljom,imao sam dosta dobrih nalaza sa njim.Vremenom mi je postao plitak,5 din u zemlji na 20 cm.Može li mi neko reći o kom modelu se
radi i dali bi pomogla neka druga sonda ili možda prepravka,dorada.[Slika: zvwj7l.jpg]
Gledao sam puno šema ima sličnosti sa Cesarom.
Odgovori
Pa tu dubinu na 5 dinara ne moze ni Deus da postigne a ti bi sada nesto mijenjao na toj masini, ccc
Odgovori
da ni deus nemoze to......bas je taj deus njesra ...ili sto rece lija kiselo grozdje

crni treba staviti nove delove meni je majstor menjao davno na fiseru i radio je dosta bojle
nije nesto bilo ni skupo
znam da sam kupovao te neke delice i slao zajedno sa aparatom
mislim da se zovu elektroliti mozda se i nezovu tako okrugli su imaju dve nogice
neka me isprave majstori ako gresim sto se tice naziva delica posto smo ja i elektronika ko marica i kriv 
Odgovori
Bodo prijatelju i ja sam ti genije za elektroniku u pm. Zato i tražim majstore koji ovo čudo mogu malo da osveže.Nije neka mašina ali ima super diskriminaciju i dobro se pokazala na jako mineralizovanom zemljištu kakvo je kod mene u kraju.Nisam probao ove nove mašine ali oni stariji modeli su na mom terenu pištali ko ludi a ako im zategnem sens oni jedva radili i na površini.
Odgovori
Moras da slikas malo jasnije plocu !
Odgovori
Elektroliti se vremenom isusuju i gube na svojoj prvobitnoj funkcionalnosti pa je zbog toga preporucljivo da se zamijene, posebno nakon 10 godina...dobro su i izdrzali. Kada kupujete nove trazite one sa najmanjom mogucom tolerancijom originalne vrijednosti....eto Bodo, pogodio si kako se zovu ti mali zahebani okrugli dijelovi sa dvije noge koji se vremenom suse, hehe
Odgovori
Mislim da se radi o modelu u kog ima deo od whitesa clasic i deo nekog fišera ostalo je majstor dodavao i oduzimao.Pokušaću da stavim bolje slike.
Odgovori
eee hvala k... da i ja nesto pogodim
corava koka kljune neko zrno
KONTAKTIRAJ orbita on je ok majstor i pomocice ti sigurno
mislim ORBIT je ok koliko elektronicari to mogu da budu  :Smile
Odgovori
eee hvala k... da i ja nesto pogodim
corava koka kljune neko zrno

Pa Bodo valjda je i vreme da nešto svi po malo naučimo,SVAKA ČAST POJEDINIM PRAVIM MAJSTORIMA ima ih malo.Ima i onih koji sve znaju, sve mogu ali j... ga nemaju vremena,neisplati se,ovo ništa ne valja,koja b..... je ovo napravila,kad ja to sredim,pa kad ga vrate JOJ šta li beše ovo.Imao sam iskustva i sa onim što prodaje PUL STAR 2 PRO (m.... li mu njegovu),voleo bi da ovo pročita ne javlja se na moj broj telefona a kad me čuje prekida vezu ali nema veze (NAĆI ĆU GA PO MIRISU KOSE).
Na ovom mom čudu od detektora mislim da je otišao 1 potenciometar,1 trimer a možda  neki kondenzator i još po nešto,on radi i sada,savršeno je miran i od jednom krene da ludi minut-dva pa opet radi savršeno.
Pozdrav.
Odgovori
Napravi malo bolji snimak, gde se vide oznake integralaca...
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)