Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sta li je? :)
ima dvije kopce sa zadnje strane, mislim da je neka turska kopca za kais ili sl, ali svaka pomoc je dobrodosla... rad je star, ali me buni ovo kamenje, pa priskocite u pomoc... hvala
[Slika: 9u4r6g.jpg]
[Slika: 35hh9wg.jpg]
[Slika: 2d0kzlv.jpg]
[Slika: 2q1cgsw.jpg]
Odgovori
Ne starije od austrougarske...kako izgleda druga strana, vide li se mjesta gdje je bilo nesto zaletovano kao igle ili sl?
Odgovori
nema tragova gdje je bila igla, sem ove dvije alke koje sam obiljezio... sta mislis da je u pitanju?
[Slika: 2vj1pvl.jpg]
Odgovori
Pozdrav Bojane .Cestitke na tvom nalazu,ja mislim da je kopc tj.drzac za zensku kosu koji se kacio pozadi,imas toga i danas da vidis kod zena ima ih u veoma lepim oblicima.Za starost neznam sta bih da kazem ali ima ovde ko ce ti dati neku blizu informaciju.Prelepa je.A kakvo je to kamenje po njoj ako mozes da prepoznas.Pozdrav !!!
Odgovori
Ako nisu cirkoni onda su dijamanti. Izvadi jedan pa kod juvelira.
Odgovori
hvala kolege. ima li ko sta blize da mi kaze u vezi predmeta, starost, i sl?
Odgovori
ovo je novijeg datuma
cirkoni i dijamanti u ovom materijalu.....aj razmisli malo presaberi se pa probaj opet....pa koja budala ce staviti cirkone i dijamante u bronzu da je zlatna pa ajde ...ali ...
bojane neka ozbiljnija analiza ovog predmeta bi bila skupa i nepotrebna u svakom slucaju je novijeg datuma i ovakvih stvari ces nalaziti mali milion
u svakom slucaju lep nalaz za tvoju licnu kolekciju
Odgovori
Ma kakvi dijamanti. Sto kaze boda saberi se pa aj ponovo.
Dijamante, brilijante i ostalo drago kamenje neces nalaziti
kod nas, pogotovo ne na gvozdjuriji. Baci to!
Nije starije od 70 godina, veruj mi, a mozda i manje.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)