Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MASINA ZA ISPIRANJE ZLATA
Jel moguce da nema nikakvih komentara za ovu spravu , ??????  ili mi Srbi imamo bolju ??????
Odgovori
MI SRBI UGLAVNOM NEMAMO PARA ...DRUZE  Wink
Odgovori
Ma razumem da je besparica , ali reci cu ti sta su me naucili Nemci , od kojih kupujem gradjevinske masine  , ne postoji skupa masina , ako ona radi , a svaka masina je preskupa ako stoji .
Ako tamo stvarno ima zlata kao sto ga ima uz ovu masinu se vrlo brzo sve moze odplatiti , jer velika je stvar sto sa njom nema price da nesto ne valja , da je krupno otislo , sitno takodje , jednostavno ona prikupi sve sto valja
Mozda sam u zabludi , jer ja smatram da toga ipak ima vise nego samo za druzenje uz 1 pivo
pozdrav
Odgovori
Daleko od toga da si ti u zabludi. Samo se pitam kako bi prosao na terenu da te neko poseti i pita.."STA TI TO OVDE RADIS" ?
Naravno da je beskorisno imati nesto a nekoristiti ili nesmeti da to koristis. U tome je stvar.
Odgovori
(21-11-2012, 01:13 AM)kosac link Piše: Pozdrav kopaci!
Ima nekoliko ljudi zbog kojih verujem da vredi da se potrudim da im moje dugogodisnje iskustvo ponudim .
Masina koja usisava pesak , kamenje iz vode nije nista drugo nego Bunzenov smrk. Sta je to? To je obican smrk koji se nalazi u cevi punoj vode i svojom snagom protoka vode povlaci za sobom  vodu iz cevi koja se nalazi SA STRANE ( pod uglom od 45 stepeni i manje)glavne cevi i MORA BITI MALO IZA  smrka . Ta cev vuce materijal iz vode. Ali da bi masina radila potreban je i kompenzator , usporivac , vode . A to je obicno jedna veeelika posuda u koju voda " gubi" snagu i nakon toga se nalaze vec poznata sita sa jos sitnijih caka za precizno odvajanje zlata.
Koga interesuje poslacu mu skicu masine!
Pozdrav Ispiraci

postovani,mozete mi poslati poruku na forum ili bolje na mail wwwbeograd@yahoo.com,interesuje me masina za ispiranje ,nacrt,katalog,spremam se lagano za akciju,pozdrav www
Odgovori
Da li mozes da postavis semu posto je kosac vec pominjao ranije  "Bunzenov smrk" ili neka sema sa slike odgovara buzerovom smrku.Ja sam pregledao oko toga sve sto se moze pregledati sa interneta i nisam ga nasao.Inace onaj ugao treba da bude 11 stepeni da bi potisak vode bio najaci.
Pozdrav.

Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)

Odgovori
Eeee swe je to dobro samo kad bi swaka reka radjala zlata.
Odgovori
video sam neki temu i dao mi je ideju o ovome,

trazio sam na ebay i nasao sam masinu http://www.ebay.com/bhp/sluice-box-kit

ali neznam kako da kupim ovo, kako ce da mi stigne kuci,

a mozda ima neko semu kako da napravim ovo???

Pricao sam sa mojim otac-om rekao mi je da ima jednu reku gde se vide sa oko zlato, reko mi je da on ima nadjeno zlato, tamo. Kod reke voda je toliko cista i bistra da zlata vidi se sa golo oko.

Pozz i hvala mnogo za ideju.
Odgovori
Pa video sa na drugom forumu ,arheo amatera,da je jedan clan kupio od iste firme "Kenne Ingenering" slucebox od 52 ince,to bi bila malo veca od ove koju si ti naveo,Pa probaj da uspostavis kontakt sa njim.
Ja ti ovo ne bih preporucio ,bolje napravi sam.Semu imam i mogu ti poslati ako mi posaljes e-mail na privatnu poruku.
Odgovori
dusanf
Sta mislite o ovoj masini?Imam ponudu iz amerike za novu masinu 22000$.Odvaja sve od prasine do grumenja.Kapacitet je 25 tona na sat.
Pogledao sam na sajtu od ove firme i prvo sto sam zapazio ovo je jedan od tri modela koji ova firma proizvodi i to najmanji .Tamo stoji da je model 10 i kapacitet je 10 jardi na sat sto bi bili 8,36 kubika na sat.jarda je .836 metrickog kubika .Sledece sto sam zapazio da je nedostatak da ima veoma malu "sluicebox".Ovoliku resetku  mi koristimo sa malim pumpama.Ako si pogledao Kokoranovu masinu i kolike su njegove resetke mogao si zapaziti da je mnogo duza a njegova masina obradjuje 3 kubika na sat.Jos jedno sam zapazio "ovo je najmanji model i covek garantuje da ne moze da prodje ni mikronsko zrno a da se ne prikupi"Sa ovim se ne bih slozio ,sta taj covek smatra pod mikro zlato,On bi trebao da kaze moja masina moze da zaustavi mikro zlato ili kako oni koriste naziv Flouwer gold od recimo 150 mesh.To je njihova mera za krupnocu zlata a koristi se i za mere na sitima.Cena isto tako previska i mislim da ovde mozes da napravis za tri puta manje pare.Ako se ipak odlucis za kupovinu prvo trazi da ti kompanija da spisak od ljudi koji su je kupili da bi mogao da ih kontaktiras.To je tamo normalna stvar cak i da te odvedu da pogledas masinu u radu.
Pozdrav.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)