Posto sam prestao da se bavim detektorima, sada sam presao na drugi posao ....pocinjem sverc nekim drugim stvarima .
Imam na lageru nekakve mikroskope pa koga zanima, kome treba ili ko hoce jednostavno da ima tako nesto, slobodno moze da se javi. Cijene kao i uvijek - sitnice...od 50 do 1050 Eura, svasta se moze naci...
Ima obicnih stereo mikroskopa, ima stereo mikroskopa sa zoom-om, sa osvjetljenjem ili bez....
Od marki ima Carl Zeiss, ruskih MBC-10, Bresser, Bausch&Lomb itd itd.
Samo sam to napisao da vidis kako izgleda kad ti neko onako kvari pisanije...nije moj forum nudi sta oces...al sad vidis kako se ljudi osecaju kad im kvaris pisanje
Evo malo da podgrijemo temu...nesto nece prodaja pa da dodamo jos koji podatak .
Karakteristike ovog Carl Zeiss-ovog stereo mikroskopa sa zoom-om:
Carl Zeissov model stereo mikroskopa za zoom-om i originalnim osvjetljenjem. Osvjetljenje se vrsi preko dodatnog trafoa (vidi foto) i postoji mogucnost mijenjanja jacine svjetlosti (3 jacine). Svjetiljka se moze skinuti a postoji jos jedno dodatno mjesto za prikljucivanje jos jedne svjetiljke. Svjetiljka se moze pomjerati i namjestati kako korisniku u datom momentu odgovara (nalazi se na zglobovima i moze se takodje pomjerati u krug oko radne ploce.
Uz mikroskop dolaze 2 okulara sa uvecanjem od 10x (nema nikakvih ostecenja na njima).
Zoom ima sledece vrijednosti:
0,6
1
1,6
2,5
4
Visina radnog prostora do prve ploce (moze da se skine) je max 11,5cm a ako se ta ploca skine onda je visina 18cm.
Mikroskop ima ogrebotina na laku ali to ne smeta njegovoj funkcionalnosti.
Tezina mikroskopa bez osvjetljenja i trafoa je 4,5kg.
Na fotkama vidite i osvjetljenje, koje je nanovo precisceno i nanovo lakirano...u koju boju??? Pa naravno, u zlatnu
Profesionalni Strübin Will Wetzlarov stereo mikroskop sa odlicnom optikom, osvjetljenjem (220V), 2okulara sa uvecanje od 10x i okretni objektiv sa uvecanjima 2x i 4x.
Mikroskop nema nikakvih ostecenja, radi izvanredno i ima izvanrednu optiku sa odlicnom dubinskom ostrinom.
Radna visina (ovisno o uvecanju koje se koristi) je min. 6,5cm a max. je 10cm.
Razmak za sirinu ociju je stelujuci kao i stelovanje dioptrije na lijevom okularu.
Tezina mikroskopa je 4,5kg
Stereo mikroskop renomirane firme "BRESSER", model "Researcher ICD". Veoma malo koristen i u odlicnom stanju.
Uz mikroskop dolaze 2 okulara sa uvecanjem od 10x i dodatna dva sa uvecanjem od 20x. Okretni objektiv ima uvecanje od 2x i 4x sto vam omogucuje ukupno uvecanje od 20-40 ili promjenom okulara 40-80x.
Mikroskop ima ugradjeno LED osvjetljenje i napajanje se vrsi pomocu 3 AA baterije od 1,5V, 3 punjive baterije ili pomocu punjaca.
Uz mikroskop dolazi i punjac, koji nije originalan (extra se mora kupiti tj ne dolazi u kompletu prilikom kupovine novog mikroskopa).
Razmak za oci je stelujuci isto kao i dioptrija na lijevom okularu.
Mikroskop se nalazi u originalnom pakovanju.
e super ovo mi treba....jel moze nekA zamena
imam polovne najke odlicne br 43 malo je desna pocepana
imam nov videoplejer malo neradi -guta kasete-
imam tv u boji ali je izgubio boje ali moze da se gleda kao crnobeli
imam plazmu tv nov glanc garancija vazi jo 11 meseci ali pao mi sa police i puko mu ekran
mislim radi on ima sve ton i to samo nema sliku
mozes da zamenis ekran pitao sam traze od 300do 500 eura zamena ekrana
nov u prodavnici kosta 350 eura
ja ovaj cenim 370 jer je to manje od 500 za zamenu ekrana i dodas jos 300 za ekran i imas nov tv doduse bez garancije ...