15-12-2012, 10:21 PM
Cuj budale, ubiti unuce, pa koje pare su vrijedne toga (mozda ga "ubio" od batina), ali ako je iz prve ruke onda mora da je tako i bilo
.
Imam i ja jednu pricu. Radili neki ljudi kod mene i kako smo pricali o svemu tako ia ja njima kazah koji mi je hobi. Majstor kada je to cuo ispricao mi je sledece.
U njihovom komsiluku (kuca pored kuce, bio sam tamo) otac od tadasnjeg djecaka je primjetio da mu se mali sincic igra necim sijeli dan. Kada mu je prisao da vidi sta je to u njegovoj ruci, ugledao je dukat (kod njih su dukati svi zlatnici
). Pitao je dijete odakle mu to a mali je samo pokazao tamo u nekom pravcu i rekao da je to tamo nasao i da ima jos dosta toga. mozete zamisliti sta je nakon toga nastalo.
Rezultat svega je sledece: taj mali djecacic je vec stariji covjek i sve sto je iz te price ostalo je nadimak koji je dobio - "Dukat", kojeg nosi i dan danas (ne znam vise da li je jos ziv ili nije), ostale dukate niko nije nikada nasao.
.Imam i ja jednu pricu. Radili neki ljudi kod mene i kako smo pricali o svemu tako ia ja njima kazah koji mi je hobi. Majstor kada je to cuo ispricao mi je sledece.
U njihovom komsiluku (kuca pored kuce, bio sam tamo) otac od tadasnjeg djecaka je primjetio da mu se mali sincic igra necim sijeli dan. Kada mu je prisao da vidi sta je to u njegovoj ruci, ugledao je dukat (kod njih su dukati svi zlatnici
). Pitao je dijete odakle mu to a mali je samo pokazao tamo u nekom pravcu i rekao da je to tamo nasao i da ima jos dosta toga. mozete zamisliti sta je nakon toga nastalo.Rezultat svega je sledece: taj mali djecacic je vec stariji covjek i sve sto je iz te price ostalo je nadimak koji je dobio - "Dukat", kojeg nosi i dan danas (ne znam vise da li je jos ziv ili nije), ostale dukate niko nije nikada nasao.