04-12-2012, 09:06 PM
Rasljari !
Ja vam se zahvaljujem na objasnjenju po pitanju rada raslji,sipki i ostalih daljinskih pomagala koja ce pokazati mesto gde se potencijalno nalazi Skriveno Blago.
Ovo me zaista zainteresovalo i citajuci ovaj forum sam shvatio (jer je tako napisano od onih koji se razumeju u rasljarstvo)
Potrebno je imati raslje a ima ih dosta vrste.
Rad raslji ima veze sa psihom.
Raslje ili sipke ne trebaju biti novijeg datuma poizvodnje.
Potrebno je imati odgovarajucu krvnu grupu(ne znam koju). Ali moje misljenje je da je u pitanju Rh faktor
Kad radis rasljama ne smes imati kod sebe plemeniti metal.
Raslje rade na daljinu i do 2 kilometra.
Veca kolicina metala i magnetnih polja smetaju radu raslji.
Raslje reaguju na avion u preletu jer avion ima dosta materijala koji podsecaju na plemenite.
Raslje od vrbe i sipke od bakra pronalaze vodu.
Drvene raslje slabo rade na mineralizovanom tlu ali da bi radile kako treba potrebno je nastelovati "ground balans"
Raslje se mogu tjunirati (podizanje performansi)
Rasljama se prvo mora odrediti polaritet a to se radi na sledeci nacin :
citat grotagold: "...lepo uzmes jednu u ruku i bukvalno pitas
u kojoj ruci da ide ova sipka..i ona se za divno cudo pokrene ili levo ili desno..
sto znaci da u tu ruku i ide..i nema vise menjanja".
Raslje su samo za licnu upotrebu kod drugih nece raditi.
Izradjuju se od Alimunimuma, Bakra, i Mesinga,pune se rzlicito, zavisi od terna na kome se radi.
Ovo je citat naseg druga sarapta :
"polnat so mineralite koi gi ima vo predelot kaj ides i so se drugo koje ne zelis da ti pokazuje".
Kao sto vidite raslje se pune onim sto ne zelite da pokazuju a neki kazu da se pune onim metalom koji zelite pronaci.
Sipke se pune: Zlatom,bakrom, Srebrom, Zivom a negde procitah i da se pune radijacijom ?
Pozdrav i Dedi Miloju koji verovatno ima iskustva sa rasljama.
Ja ipak ostajem da radim sa metal detektorom pa makar celog zivota pronalazio novcice.
Ja vam se zahvaljujem na objasnjenju po pitanju rada raslji,sipki i ostalih daljinskih pomagala koja ce pokazati mesto gde se potencijalno nalazi Skriveno Blago.
Ovo me zaista zainteresovalo i citajuci ovaj forum sam shvatio (jer je tako napisano od onih koji se razumeju u rasljarstvo)
Potrebno je imati raslje a ima ih dosta vrste.
Rad raslji ima veze sa psihom.
Raslje ili sipke ne trebaju biti novijeg datuma poizvodnje.
Potrebno je imati odgovarajucu krvnu grupu(ne znam koju). Ali moje misljenje je da je u pitanju Rh faktor
Kad radis rasljama ne smes imati kod sebe plemeniti metal.
Raslje rade na daljinu i do 2 kilometra.
Veca kolicina metala i magnetnih polja smetaju radu raslji.
Raslje reaguju na avion u preletu jer avion ima dosta materijala koji podsecaju na plemenite.
Raslje od vrbe i sipke od bakra pronalaze vodu.
Drvene raslje slabo rade na mineralizovanom tlu ali da bi radile kako treba potrebno je nastelovati "ground balans"
Raslje se mogu tjunirati (podizanje performansi)
Rasljama se prvo mora odrediti polaritet a to se radi na sledeci nacin :
citat grotagold: "...lepo uzmes jednu u ruku i bukvalno pitas
u kojoj ruci da ide ova sipka..i ona se za divno cudo pokrene ili levo ili desno..
sto znaci da u tu ruku i ide..i nema vise menjanja".
Raslje su samo za licnu upotrebu kod drugih nece raditi.
Izradjuju se od Alimunimuma, Bakra, i Mesinga,pune se rzlicito, zavisi od terna na kome se radi.
Ovo je citat naseg druga sarapta :
"polnat so mineralite koi gi ima vo predelot kaj ides i so se drugo koje ne zelis da ti pokazuje".
Kao sto vidite raslje se pune onim sto ne zelite da pokazuju a neki kazu da se pune onim metalom koji zelite pronaci.
Sipke se pune: Zlatom,bakrom, Srebrom, Zivom a negde procitah i da se pune radijacijom ?
Pozdrav i Dedi Miloju koji verovatno ima iskustva sa rasljama.
Ja ipak ostajem da radim sa metal detektorom pa makar celog zivota pronalazio novcice.