01-11-2012, 10:07 PM
Veliko hvala za predivan tekst i objasnjenje.Vecinu teksta kao da sam sam pisao, jer imamo odprilike isti razlog kupovine ovog detektora.Kao sto si i sam naveo,detektor je fantastican u svim pogledima(ne kosta dzabe toliko).Najveci razlog da sam se odlucio za ovaj detektor je bila dubina koju on bez ikakvih problema resava.Pre njega sam imao Minelab Explorer 2 i on je bio veoma dobar sto se tice diskriminacije ali nije imao dubinu sto me je stalno kopkalo "sta ako sam nesto presao a nije registrovao" sto je i bio slucaj jer sam se vracao sa GPX-om na stara mesta.Kupio sam ga prosle godine tako da sam obisao dosta terena do sada ali je to bilo vise radi ucenja sa njime mada sam usput i nasao dosta lepih sitnica.Kao sto si i sam rekao puno se njih bune na komfortabilitet ovog aparata sto ja mislim da nije slucaj.Aparat je sasvim dobro izbalansiran tako da ne predstavlja nikakvih poteskoca tokom rada.Ono sto si naveo u FINE GOLD opciji je interesantno probacu prvom prilikom na terenu.Ja sam prilikom narucivanja GPX-a narucio i 16" COILTEK GOLDSTALKER mono sondu radi vece dubine.Jos nisam nista nasao sa njom toliko duboko da bih mogao da se pohvalim,tako da cu morati da je probam negde na cistom terenu sa rupama raznih dubina i sa raznim materijalima zato sto me strasno interesuje njena max.dubina.Imam u planu da kupim i jednu DD sondu od 16" takodje zbog vece dubine .Prosle nedelje sam nasao neku rimsku paricu precnika nekih 20 mm na skoro 40 cm i to sa njegovom orginalnom DD 11"sondom.Nisam mogao da verujem i pored sveg procitanog pre kupovine ,da moze takvu dubinu da dosegne a ada je u pitanju bio tako mali predmet.Ptam se na kojo dubini moze da lokalizuje nesto vece npr. neku figuru ili tako nesto.Sve u svemu uopste se ne kajem sto sam dao tolike pare za aparat, jer kao sto si i sam rekao nije mi bio interasntan plicak i koje kakve parice.Slobodno pisi sve sto znas o njemu jer mi je potrebna svaka informacija kako teoretska tako i iz prakseda bih ga sto vise upoznao jer vidim da se dosta razumes u detektore.Sta si imao pre njega,koji detektor ? Zivis u Srbiji ili si van,ja sam u Astriji .Neznam vise sta da pisem ako tebe nesto interesuje slobodno pitaj mada vidim da si dobro upucen u ove stvari .Puno pozdrava i jos jednom hvala .