14-10-2012, 11:42 PM
Dragi moj prijatelju Taxista.... sa OKM exp 4000 sam radio "5 godina" i imam odlicna iskustva sa tim uredjajem a sa 5000 nekoliko snimanja cisto probe radi i definitivno mi nije jasno o kakvim se letvicama radi.To mora da je neka dodatna ili modifikovana oprema sa kojom se nisam susretao.Osnova pretrage su sonde od duzine 25,50 i 100cm koje stoje na nosecoj letvi a ima i opcija da se koriste 4 velike sonde 1x1m povezane u obliku kocke i obicno je nose dve osobe a da ne spominjem poseban uredjaj za snimanje vodotokova i koji koristi metalne sonde koje se pobijaju u zemlju i izmedju sebe su povezane kablovima...no sve jedno - princip rada je isti a rezultat >
.Mislim da znam odakle si jer si skoro negde pisao za jeno selo jel ima neko nesto za to mesto a selo je na slovo K. Teren je tamo jako mineralizovan a poznato je da sistem okm jako lose reaguje na mineralizaciju i daje uzasno lose rezultate i lazne slike.Svaki prelaz jednog snimanja a ima dve opcije za snimanje je jedan red i kao takav nemoze da da rezultat vec je potrebno najmanje 4 linije da bi se dobio bilo kakav pregled za obradu snimka bilo da je on na displeju ili se gleda preko "naocara" uz to svaki prelaz terena se automatski zabelezi i snimi u samom uredjaju i kasnije prebaci na laptop ili kompjuter da se uz pomoc programa obradi i pregleda...dubina..oblik...itd. Takodje poseduje i GPS uredjaj koji vlasnik moze a i nemora da ukljuci a sta se sve moze postici sa njim i ko sve moze da ima uvid u rezultat pregleda ...to ostavljam tebi na razmisljanje. Nije ovo nikakva moja kritika na tvoja ubedjenja vec naprosto mala pomoc od nekog ko je pogubio i vreme i zivce sa tim uredjajem na moje razocarenje a tebi jedan dobronameran i bratski savet da za taj teren koristis neki jaci PI uredjaj koji se odlicno nosi sa jakim mineralizacijama i sa naravno nekom sondom od najmanje 18". Ima takvih uredjaja a ja sam konacno poceo da imam nekih rezultata sa prelaskom na stare dobre proverene stvari u savremenijim i jacim i novijim izdanjima.
A jesi mozda razmisljao da ako se stvarno desilo to crkavanje akumulatora zasto je to bilo.Mozda se nije dalo da taj neko nesto pronadje...mozda se daje samo tebi...jer ja pripadam i onoj pomalo sujevernoj grupaciji hobista koji se ne oslanjaju samo na tehniku koju je uzgred budi receno stvorio covek a nas ljude je stvorio BOG.
P.S..ORBIT... HVALA NA KOMPLIMENTU !
.Mislim da znam odakle si jer si skoro negde pisao za jeno selo jel ima neko nesto za to mesto a selo je na slovo K. Teren je tamo jako mineralizovan a poznato je da sistem okm jako lose reaguje na mineralizaciju i daje uzasno lose rezultate i lazne slike.Svaki prelaz jednog snimanja a ima dve opcije za snimanje je jedan red i kao takav nemoze da da rezultat vec je potrebno najmanje 4 linije da bi se dobio bilo kakav pregled za obradu snimka bilo da je on na displeju ili se gleda preko "naocara" uz to svaki prelaz terena se automatski zabelezi i snimi u samom uredjaju i kasnije prebaci na laptop ili kompjuter da se uz pomoc programa obradi i pregleda...dubina..oblik...itd. Takodje poseduje i GPS uredjaj koji vlasnik moze a i nemora da ukljuci a sta se sve moze postici sa njim i ko sve moze da ima uvid u rezultat pregleda ...to ostavljam tebi na razmisljanje. Nije ovo nikakva moja kritika na tvoja ubedjenja vec naprosto mala pomoc od nekog ko je pogubio i vreme i zivce sa tim uredjajem na moje razocarenje a tebi jedan dobronameran i bratski savet da za taj teren koristis neki jaci PI uredjaj koji se odlicno nosi sa jakim mineralizacijama i sa naravno nekom sondom od najmanje 18". Ima takvih uredjaja a ja sam konacno poceo da imam nekih rezultata sa prelaskom na stare dobre proverene stvari u savremenijim i jacim i novijim izdanjima.A jesi mozda razmisljao da ako se stvarno desilo to crkavanje akumulatora zasto je to bilo.Mozda se nije dalo da taj neko nesto pronadje...mozda se daje samo tebi...jer ja pripadam i onoj pomalo sujevernoj grupaciji hobista koji se ne oslanjaju samo na tehniku koju je uzgred budi receno stvorio covek a nas ljude je stvorio BOG.
P.S..ORBIT... HVALA NA KOMPLIMENTU !