04-06-2012, 07:50 PM
Sto se tice price o jagnjetu , kozi , ovci i tako nekoj zivuljci tih prica ima dosta . a tako i zapocinje ta legenda o tome .Neke stvari su preterivanja naravno ali dobar deo je verovatno istinit (nadamo se ). Moram ti reci da je jedan drugi decak isto tako otisao za ovcom i upao u rupu , jedva se izvukao posle par dana (diglo se selo da ga trazi) i ostao pomalo poremecen od straha . Ali je pricao o neverovatnom bogatstvu koje je video .dal je ista prica u pitanju ili ne ? kako znati to sad ? ali evo sta mi je tu cudno . Obicno pastiri poznaju svaki korak u planini . On propada u nesto i kasnije ga ne nalazi . Zbog tih i takvih prica ja sam bio nevidjeni skeptik u celoj ovoj stvari (BIO) . Medjutim kada sam se popeo gore , eeeeee to je prica za sebe . postoji to sitno zbunje i rastinje ciji korenov sistem je toliko jak da ne mozete do zemlje stici od njega . Postoji jos jedna prica koja je vezana za tu istu pecinu a u njoj se pominju CRNOVUNCI . Da ne bih sad ja tu nesto detaljisao radi se o takvoj skrisnici SIDJI I UZMI KOLIKO TI DRAGO . TA je prica vezana za jednog sad pokojnog pirotskog starog trgovca i sportistu .A mnogi su to trazili i provodili dane gore u pustari.