24-09-2011, 11:48 PM
Ja sam uzeo jedan IGSL od konstruktora i tvorca.Mogu reci da je izuzetno stabilan,znaci nema laznih signala ili periodicnog zvrckanja.Na izuzetno teskom terenu se pokazao odlicno.Teren je prilicno zagadjen gvozdjem iz ondasnjeg vremena,mineralizacija je veoma visoka i promene se desavaju na svakih 3-4 m(ovo se moze precizno videti na Deusu,pri grundiranju se pojavi broj na ekranu koliki je nivo mineralizacije a kasnije u radu koliko skacu ili opadaju barovi sa desne strane ekrana).Iz mojeg iskustva,kada se detektor zeli testirati,radi se na izuzetno teskom terenu ali uz to je pozeljno imati jos 2-3 drugara sa razlicitim detektorima koji ce ici istom putanjom kako bi se uocila razlika i prednosti ili mane.Zasto teski tereni?Zato sto ce na laksim,ravnicarskim,detektor raditi bar 20%-30% bolje i bice prodorniji jer ga mineralizacija nece gusiti.IGSL je polozio test,nema maskiranja sto je veoma bitna stavka tacno daje ton gvozdja i plemenitog i ako se nalaze zajedno ili jedno pored drugog,stabilnost izuzetna,dubina odlicna na pojedinacne komade novcica kao i na vece predmete.Postoji jos jedna verzija koju idejni tvorac IGSL-a nije prikazao,a to je isti model sa dodatkom displeja.