14-05-2012, 08:18 PM
Zdravo svima.
Milane ja sam na temu Knjaževac - Rgošte Postavio znakove od njih 50% su u Toplodolskom ataru!!!!!
Pozdrav svima
Koliko vidim i iz Knjazevca ima poznavaoca Babinog Zuba
Nadjite mi ove znakove:
1.Iskovana plovka koja plovi...
2.Dojkino vrelo ili okolina iskovan orlov znak....
3.Babin Zub Iskovan kljuc i krst pored njega....
4.Copava srna pored nju vodopad visok 9 peda a SIROK 3 peda na 90 koraka odatle kamen koji lici na babu koja "navrca vodu u bastu"...
5.Igla krst i naprsnjak i necitko pismo..
6.Babin Zub orlov kamen i znak zec i cesalj sa 4 siljka...
7.Tri lire iskovane jedna u reci na kamenu jedna na steni visokoj 1,1/2 covecjeg boja a treca na kamenu koji se nalazi....
8.Babin zub nadji turski barjak stolica (kamen na koji iza ima veeeliki krst) a na istok sedam stepenika i kamen samotvorni koji lici na ribu
9.Potkapina mala samo ti nos kisne i u nju pop do pola....
10.Prelagnja znakovi lisica i pogaca isecena...
11.Babin zub kocije dve(2) na prvoj ima kocijas i pustio dizgine a na drugoj bez kocijasa..
12.Dve zmije jedu si glave...
13.Pop Martinov pecat (tromedja Zaskovci Topli Dol i Crni Vrh)
14. Babin Zub turcin stoji i ima fes na glavu blizu ima potok preko (suprotiv)ima kladenac....
15.Rogoza na ulivu crne reke i bele vode ,Svinjski kladenac ,svinjsaka glava i kantar 40 oke i ....
16.Babin Zub nadji gusle i gudalo i crkvu sv. Nikola i tamo....
17.Dojkino vrelo kamen koji lici na jaje(veliki) i stoji na tri manja kamena
18.Kantar od 144 oke
19.Kantar od 94 oke i puska tandzara (mora biti na isti kamen)
20.Kvocka sa 7 pileta
21.Kvocka sa 9 pileta(pilici moraju da budu rupe)
22.Kvocka sa 12 pileta
23.Vodopad i dva pistolja koji biju jedan u drugog
24.Babin Zub tri coveka dva sa glavama a treci bez glave a glava mu medju noge
25.Od prelagnje blizu brojevi 50.IV.3.X.9.6.0.8.0
26.Zmijoviti kladenac i vodenica na njoj na steni veliki krst i.....
27.Babin Zub Dva polukruga strelica i kao slovo S latinica Visoko ,zlo mesto...
28.Kamen kao zaba na koga ima krst blizu njega treba da ima izvor sa jako malo vode (nacci stari put i dva kamena stuba visine coveka izmedju njih jedva kola prolaze)
ima jos ali bilo sta od ovoga vredi raditi
Kao sto vidis ima podosta znakova ali sada gde je koji to ce reci ljudi koji ih znaju. Vec se javio jedan covek koji zna jedan od ovih znakova i poslao sam mu podatak pa neka ide da vidi da li ima to sto sam mu rekao.
Veruj mi nije mi stalo da gledam znakove ako nemam resenja. Danas ljudi imaju mocne aparate pa vrlo lako pregledaju okolinu oko znakova. Samo nemogu da nadju ono sto nija bas pored znaka.
Javili mi ljudi da su svi znakovi u zadnjih nekoliko godina polomljeni.Idu - kazu sa fotoaparatima slikaju znak pa ga uniste. Unisten je znak Igla i konac naprsnjak krst i necitko pismo
Kvocka sa 9 pileta
Kantar od 94 oke
To su mi javili. Ja za 40 godina nijedan nisam polomio a ovo sada kao da im ih je deda ostavio.
Procitaj Hajducki kodeks nisam ga ja izmislio .
Samo sloga i vera u Boga i u drustvo moze dovesti do otkrica.
ali dosta od mene da ne budem dosadan starac koji soli savremenim ljudima
Pozzz
Milane ja sam na temu Knjaževac - Rgošte Postavio znakove od njih 50% su u Toplodolskom ataru!!!!!
Pozdrav svima
Koliko vidim i iz Knjazevca ima poznavaoca Babinog Zuba
Nadjite mi ove znakove:
1.Iskovana plovka koja plovi...
2.Dojkino vrelo ili okolina iskovan orlov znak....
3.Babin Zub Iskovan kljuc i krst pored njega....
4.Copava srna pored nju vodopad visok 9 peda a SIROK 3 peda na 90 koraka odatle kamen koji lici na babu koja "navrca vodu u bastu"...
5.Igla krst i naprsnjak i necitko pismo..
6.Babin Zub orlov kamen i znak zec i cesalj sa 4 siljka...
7.Tri lire iskovane jedna u reci na kamenu jedna na steni visokoj 1,1/2 covecjeg boja a treca na kamenu koji se nalazi....
8.Babin zub nadji turski barjak stolica (kamen na koji iza ima veeeliki krst) a na istok sedam stepenika i kamen samotvorni koji lici na ribu
9.Potkapina mala samo ti nos kisne i u nju pop do pola....
10.Prelagnja znakovi lisica i pogaca isecena...
11.Babin zub kocije dve(2) na prvoj ima kocijas i pustio dizgine a na drugoj bez kocijasa..
12.Dve zmije jedu si glave...
13.Pop Martinov pecat (tromedja Zaskovci Topli Dol i Crni Vrh)
14. Babin Zub turcin stoji i ima fes na glavu blizu ima potok preko (suprotiv)ima kladenac....
15.Rogoza na ulivu crne reke i bele vode ,Svinjski kladenac ,svinjsaka glava i kantar 40 oke i ....
16.Babin Zub nadji gusle i gudalo i crkvu sv. Nikola i tamo....
17.Dojkino vrelo kamen koji lici na jaje(veliki) i stoji na tri manja kamena
18.Kantar od 144 oke
19.Kantar od 94 oke i puska tandzara (mora biti na isti kamen)
20.Kvocka sa 7 pileta
21.Kvocka sa 9 pileta(pilici moraju da budu rupe)
22.Kvocka sa 12 pileta
23.Vodopad i dva pistolja koji biju jedan u drugog
24.Babin Zub tri coveka dva sa glavama a treci bez glave a glava mu medju noge
25.Od prelagnje blizu brojevi 50.IV.3.X.9.6.0.8.0
26.Zmijoviti kladenac i vodenica na njoj na steni veliki krst i.....
27.Babin Zub Dva polukruga strelica i kao slovo S latinica Visoko ,zlo mesto...
28.Kamen kao zaba na koga ima krst blizu njega treba da ima izvor sa jako malo vode (nacci stari put i dva kamena stuba visine coveka izmedju njih jedva kola prolaze)
ima jos ali bilo sta od ovoga vredi raditi
Kao sto vidis ima podosta znakova ali sada gde je koji to ce reci ljudi koji ih znaju. Vec se javio jedan covek koji zna jedan od ovih znakova i poslao sam mu podatak pa neka ide da vidi da li ima to sto sam mu rekao.
Veruj mi nije mi stalo da gledam znakove ako nemam resenja. Danas ljudi imaju mocne aparate pa vrlo lako pregledaju okolinu oko znakova. Samo nemogu da nadju ono sto nija bas pored znaka.
Javili mi ljudi da su svi znakovi u zadnjih nekoliko godina polomljeni.Idu - kazu sa fotoaparatima slikaju znak pa ga uniste. Unisten je znak Igla i konac naprsnjak krst i necitko pismo
Kvocka sa 9 pileta
Kantar od 94 oke
To su mi javili. Ja za 40 godina nijedan nisam polomio a ovo sada kao da im ih je deda ostavio.
Procitaj Hajducki kodeks nisam ga ja izmislio .
Samo sloga i vera u Boga i u drustvo moze dovesti do otkrica.
ali dosta od mene da ne budem dosadan starac koji soli savremenim ljudima
Pozzz