27-01-2025, 02:46 PM
Kao sto sam na pocetku naveo sada trenutno nemam vremena, nisam u mogucnosti za bilo kakav poduhvat. Medjutim, mesto koje je predmet price nema mnogo stanovnika, mogu slobodno reci da taj kraj nije ( moglo bi se reci uopste ) zanesen/zainteresovan za price o blagu u odnosu na recimo jug Srbije. Ne osporavam cinjenicu da ga je neko nasao, ako uopste i ima nesto. Skeptican sam po pitanju te price ( naravno da prvo treba proveriti mesto ), jer ima raznih prica, gde navodno ima vise vrsta plamena, da se moze videti samo nocu, da je u pitanju prirodni gas i slicno. Ono sto me jos uvek drzi da prica nije prazna jeste ta oskorusa koja je ne znam koliko stara, cuo sam da one dosta sporo rastu i da ugrubo govoreci ( na osnovu retkih informacija do kojih sam dosao putem interneta ) ima barem 120-150 godina. Visoka je dosta (min 15 m ) , nisam merio precnik. Pretrazujuci turske sajtove, nasao sam na podatak da kod jermena, ali i turaka, kao pomocni znak a nekada i samo mesto blaga mogu biti drvo duda, kruske, hrasta.