12-08-2016, 09:48 PM
Hmmm..."pravi tragaci"? Koja je to,definicija,pravog tragaca? Tragaci,koje sam imao srece da licno upoznam,a ima ih podosta...mnogi su i na ovom forumu,gledaju da iskoriste sve vrste znanja i saznanja,ne bi li dosli do cilja. E,sad...da li ih je vreme preteklo,pa je u medjuvremenu,pre,mnooogo godina,neko pocistio to,ili je IPAK,neko od druzine koja je ostavljala za sobom dragocenosti i preziveo,pa se vratio po to ostavljeno,to je vec drugo pitanje. Bez zelje da upadnem u "zamku",nekakve rasprave,ko je "pametniji",...."iskusniji-bolji",sto je,totalno nebitno. Lepo sam ti napisao,iz najbolje namere,najiskrenije moguce,da se manes tog bunara sto ste poceli da kopate,bez ikakvog razloga,samo na osnovu,alternativnih zakljucaka. Medjutim i pored te dobre namere,vidim,da to sto sam ti napisao,spada pod onu,sto bi se reklo..."dzaba ste krecili". Ja u klin,ti u plocu. Opet neke,"odrade,amaneti",cuda...ne znam ni sam sta vec? Koji,amanet? Koja odrada? Jedina odrada koju treba da uradite,sto ti zelim da uspes,je ta da nadjes to sto trazis,bezbedno uzmes i zivis srecno i dugovecno. Zaboravi na karakondzule,prokletstva i ostale bapske price. Svaki od tih,dukata,relikvija ili sta vec se nalazi,u nekakvoj,ostavi,...ma,bilo gde,je naplacena krvlju i sa ko zna koliko preklanih vratova. Tu,"krv",ti ne mozes da speres,ma koliko se trudio i ma kakve,"bajalice",koristio. Samim tim,sto ces da uzmes takav novac,"osudjen" si da zivis sa tim. Ni,"spiritus Sanctus" ti nece pomoci u tom slucaju,kao sto nije ni,alhemicarima ,nista pomoglo,da iz nicega stvore zlato,a pokusavali su i obracali se i dusu prodavali,kao na pijaci,onostranom. U ovom nasem,sportu,petlovi,crni ovnovi,pepeo po ogradjenom prostoru ti nista nece pomoci. Ne znam,da li si me razumeo?