28-01-2016, 01:14 AM
(28-01-2016, 12:14 AM)koloseum link Piše:Druze prvo nemoj sam da ides a drugo cuvaj se ti ljudi a zivotinje ti nece nistaPa sigurno ću gledati na skupim neku ekipu (kao što sam rekao, pokrenuću ovde temu kada bude vreme za to), a za ljude stvarno ne znam, verovaću ti na reč, nisi prvi koji mi je to rekao
Nisam upoznat mnogo sa tim krajem, osim što se generalno priča da se dosta vračanja odigrava(lo) u tim predelima i negde sam pročitao da tamo "ubijaju za žuto dugme" - ma da je to bilo u nekom internet članku/novinama tako da ne uzimam kao definitivnu istinu, ali pohlepnih ljudi ima svugde, tako da me ne bi čudilo 
Himovich-u druže, pola te ne razumem, ali koliko te razumem - saosećam
Ja govorim otvoreno i slobodno, iz onoga što sam čuo i video, i ne tvrdim da sam u pravu, već samo zaključujem sa mojim načinom razmišljanja, na osnovu priloženog... A mnoge stvari ću moći da proverim za koji mesec, i tada ću i otvoreno deliti informacije sa onima koje bude zanimalo kako sam prošao - uključujući i vas ovde, jer je život previše kratak i ja sam previše mlad da bih bio pohlepan (ne kažem da postoje dobre godine za pohlepu, da neko ne protumači pogrešno ;D)... Verujem da zlata ima i više nego dovoljno da nahrani ovaj napaćeni narod, a vidimo dokle nas je pohlepa dogurala... ali i delom smo sami krivi - većina naroda je oguglala na ideju da "Nema leba bez motike" iliti "idi lomi leđa ceo mesec kod privatnika za 20.000 i pevaj od sreće jer imaš i toliko", i onda ispiranje zlata tretiramo kao sujeverje, dok sa druge strane čitamo horoskop, igramo loto, gledamo farmu i psujemo državu, i puštamo Amerikance i Kanađane da uzimaju zlato. I onda Blic i ostali kvazi-novinarski šljam piše neke članke "ŠOKANTNO, AMERIKANCI OTKRILI DA SRBIJA LEŽI NA ZLATU VREDNOM MILIJARDE EURA" - nije šokantno uopšte, već hiljadama godina se zna da je taj predeo bogat zlatom... I onda umesto da to otkriće iskoristimo i uložimo u naš rudarski sektor, mi njima dozvoljavamo da vade... Usuđujem se da kažem: E pa tako nam i treba... Naravno, ne krivim nas male ljude, pojedince, za takve stvari, ali u neku ruku i jesmo krivi što gledamo i slušamo šta se radi i ne bunimo se.No, da se ne bih opet raspisao, a i već počinjem da se žalim - a od toga nema mnogo koristi - ovde ću vas pozdraviti sve, laku vam noć želim