17-10-2011, 06:48 PM
Zdravo petravka.Kazi kakav problem imas sa savijanjem cevi.Ja sam davno savijao celicne cevi i pravio razne stvari...Alumonijumske doduse nisam.ali mislim da je to slicno.Ja sam to radio sa alatom koji je za svaki radijus imao konplet :tocak sa ukopanim kanalom koji odgovara precniku cevi koju zelis da savijas, deo sa istim kanalom koji pritiska tu cev sa druge strane,i trn koji ulazi u cev i pegla je sa unutrasnje strane.Taj alat nemam odavno ali znam kako je izgledao i koje probleme sam ja morao da resavam. Postoji i alat bez trna sa dva radijusa[hidraulicni] .A imas i jednostavan alat sa tockom u koji je ukopan radijus cevi [polovina]tu ubacis cev sa druge strane ide manji tocak gde je ukopan radijus za tu cev a ta dva tocka su spojena sa dva sparinga jedan dole a drugi odozgo.moras napraviti i sklop koji ce da drzi cev u mestu dok savijas radijus a on se sastoji od dva dela sa ukopanim lezistima za cev koji se mogu stezati preko rucice sa ekscentrom ili za to mozes iskoristiti i neke stare smrt kljeste ilislicno... ili zavrtnjem sa rucicom. Ove prikazane vidim da su odlicno savijene nisu ni spljostene na radijusu a i nemaju naprslina.kazi gde imas problem.Ovde sam ti dao par ideja najkrace sto sam mogao.
ISKRENO POSTENO I OPUSTENO.
ISKRENO POSTENO I OPUSTENO.