Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aluminijumski rukohvat
Zdravo  petravka.Kazi  kakav  problem  imas  sa  savijanjem  cevi.Ja  sam  davno  savijao celicne    cevi  i  pravio  razne  stvari...Alumonijumske  doduse  nisam.ali  mislim  da  je  to  slicno.Ja  sam  to  radio  sa  alatom  koji  je  za  svaki  radijus  imao  konplet  :tocak sa  ukopanim  kanalom    koji  odgovara  precniku cevi  koju  zelis  da  savijas,  deo  sa  istim  kanalom  koji  pritiska  tu  cev sa  druge  strane,i  trn  koji  ulazi  u  cev  i  pegla  je  sa  unutrasnje  strane.Taj  alat  nemam  odavno  ali  znam  kako je  izgledao  i  koje  probleme  sam  ja  morao  da  resavam.  Postoji  i  alat  bez  trna  sa  dva  radijusa[hidraulicni]  .A  imas  i  jednostavan  alat  sa  tockom  u  koji  je  ukopan  radijus  cevi  [polovina]tu  ubacis  cev    sa  druge  strane  ide  manji  tocak  gde  je  ukopan  radijus  za  tu  cev  a  ta  dva  tocka  su  spojena  sa  dva  sparinga  jedan  dole  a  drugi  odozgo.moras  napraviti  i    sklop  koji  ce  da  drzi  cev  u  mestu  dok  savijas  radijus  a  on  se  sastoji  od  dva  dela  sa  ukopanim  lezistima  za  cev  koji  se  mogu  stezati  preko  rucice  sa  ekscentrom  ili  za  to  mozes  iskoristiti  i  neke  stare  smrt  kljeste  ilislicno...  ili  zavrtnjem  sa  rucicom.  Ove  prikazane  vidim  da su  odlicno  savijene  nisu  ni  spljostene  na  radijusu  a  i  nemaju  naprslina.kazi  gde  imas  problem.Ovde  sam  ti  dao  par  ideja  najkrace  sto  sam  mogao.
      ISKRENO  POSTENO  I  OPUSTENO.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Poruke U Ovoj Temi
Aluminijumski rukohvat - od petravka - 17-10-2011, 05:37 PM
Re: Aluminijumski rukohvat - od mpeca - 17-10-2011, 06:48 PM
Re: Aluminijumski rukohvat - od petravka - 17-10-2011, 07:37 PM
Re: Aluminijumski rukohvat - od sisoje - 17-10-2011, 11:54 PM
Re: Aluminijumski rukohvat - od dr.jare - 18-10-2011, 12:20 AM
Re: Aluminijumski rukohvat - od petravka - 18-10-2011, 02:22 AM
Re: Aluminijumski rukohvat - od petravka - 18-10-2011, 02:33 AM
Re: Aluminijumski rukohvat - od sisoje - 18-10-2011, 11:20 AM