Ocena Teme:
  • 1 Glasov(a) - 5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OPASNOSTI KOD ISKOPAVANJA I ULAZA U ZATVORENE PROSTORIJE
U vezi prokletstva koje prati zlato nekako se provlaci da je prokleto i svi nekako to prihvatamo zdravo za gotovo. Imam par logicnih pitanja koja mi se vrzmaju po glavi.
Ko je ostavio to zlato zakopano,sakriveno,otrovano itd...?
- Turci, koji su uzimali harac od naroda,trgovali po izuzetno monopolskim uslovima i ekskluzivi,pljackali.....
- Hajduci, koji su pljackali te iste i to zlato krili za sebe iz prostog razloga jer ga nisu mogli nositi i morali su da budu neprimetni maksimalno.....
- Rimski imperatori koji su isto radili ko i turci......

To nije zlato od seljaka koji je radio,stvarao,pa letinu pretvarao u zlato i zakopavao u cupove i magaze....

Pa pitam sve Vas, cijeg prokletstva mi da se plasimo? Taj sto ga je zadnji ostavio ga je sigurno posteno zaradio?
Ko ga moze prokleti?
Vecina ga je pljackala,krala,ubijala,skrivala iskljucivo zbog svojih licnih i sebicnih interesa.

U mom kraju jos se secaju dogadjaja,potomci jednog seoskog kmeta, koji je rodjenu snaju ubio jer je sumnjao da je ona svojoj familiji odala da ima zlato i dan danas oni sumnjaju na prijatelje da je kod njih,prate ih kako zidaju kuce itd i pitaju se odakle im. A deda sem sto je bio kmet,nocu je masku na glavu i harao po drumovima, jednom je pobio 15 bugara spasavajuci jednu mahalu od njih, svi pricaju da je bio jak ko zver.
Ovo je detalj direktno od njegovig potomaka,a sve u okviru 200-tinak godina.

Cime mi da se vodimo?

Pozdrav.....
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Poruke U Ovoj Temi
OPASNOSTI KOD ISKOPAVANJA I ULAZA U ZATVORENE PROSTORIJE - od jeremaja011 - 11-07-2014, 11:05 AM
Odg: OPASNOSTI KOD ISKOPAVANJA I ULAZA U ZATVORENE PROSTORIJE - od dikilikontakti - 11-07-2014, 08:34 PM
Odg: OPASNOSTI KOD ISKOPAVANJA I ULAZA U ZATVORENE PROSTORIJE - od ananda - 20-07-2014, 09:09 PM
Odg: OPASNOSTI KOD ISKOPAVANJA I ULAZA U ZATVORENE PROSTORIJE - od padobranac62 - 08-08-2014, 06:11 PM

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)