15-04-2014, 07:17 PM
Lepo je ovo sto ste iskomentarisali i tacno imali su jako dobro razvijenu infrastrukturu nad zemljom gde se veoma malo poznaje ali poznaje se kao na primer put koji je kaldrmisan nije sve unisten ima i turskih tragova i njihove kaldrme, imali su dosta rudnika zlata srebra bakra takodje i uglja koji je bio jako kvalitetan,taodje imali su vodovod kojim je voda dovedena za potrebe grada nad zemljom cak sam nasao velike bazene pod zemljom i kako je voda razvedena i gde izlazi visak koji su verovatno imali .iznad zemlje tesko da se nadje neki rimski znak ali nasao sam , takodje da bih potvrdio mesto nasao sam i sljaku od topionice i to dosta.u ovim rudnicima jedno vreme za vreme rimljana bilo je preko 50 000 roba jevreja koji su u utrobi zemlje imali svoje kolonije i nisu videli svetlo dana otkako su uvedeni i jedino sto su radili jeste kopanje rude zlata cak i veliki deo njihovih strazara nije izlazio van pa u jednom delu u planovima se opisuje da ima 2 000 lesa(skeleta).ima veliki sistem hodnika i mnogo dugackih .Hajduci su koristili sve sto su mogli ali ne zaboravimo da su pre Rimljana bili iKelti iTracani i mnoge druge civilizacije ovozemaljske .takodje su svi i srpski kraljevi, carevi,i velmoze koristili da sklone njihovo blago odnosno iz drugih rudnika kone su koristili pa se zato i kaze da je da je najbogatiji.inace grad kao grad nema mnogo prostorija oko desetak ako se racuna i smukova koj.