09-04-2014, 08:54 PM
da upravu je crni postoji legenta o podzemnom gradu ali verovatno je rec o burgiji ispod koje postoji velika verovatnoca da tu ima nesto poput velikih riznica ili podzemni grad nisu džaba japanci navodno hteli da sagrade vazdusnu banju koja bi maskirala radove, tamo je i imanje kupljeno od mestana placeno po 50 nemackih maraka po aru što je van svake pameti, na burgiji postoje dokazi da nesto ipak postoji ima tri vrtace sa severne strane to nije priroda vec je ipak neka drevna civilizacija odradila..ali šta i kako ostaje misterija .ja se bavim istrazivanjem tog mesta vise od 20god.posto tu živim imam u blizini salaš .. ipak je burgija više od zdravče.sa zdravča su doveli vodu na burgiju ima i dokaz zemljane polutke poput ćeramide po kojima je tekla voda nalaze se na dubini od oko 1m ipak treba da se pozabavimo malo ovom tematikom u vezi burgije zdravče je dosta i radjeno ima i znakovi koji su novijeg datuma.pravili su ih ljudi dok su čuvali ovce imamo živog svedoka koji tvrdi da je pravio vrlo veste znake i belege a mi se ubismo od traženja i ništa....