02-01-2011, 10:14 PM
Skupio sam bar 10 razlicitih pisanija za Kurjacku rupu i Smukovu ,Smokovu rupu,skalu i kako je vec sve ne zovu i dosao sam do slicnog zakljucka kao i Auromajdan . Jedino sto ja tim pisanijama ne verujem jer su ocigledno s nekom namerom pustene medju narod. Verujem da su oni koji su ih napisali imali isti neresivi problem kao i ja. Ja sam ubedjen da kad bih se nasao na tom mestu(Zabeka) da bi mi odmah sve bilo jasno i da bi vrlo lako nasao bar jedan ulaz. Jedini problem je sto ne znam gde se ono nalazi. Znaci znam sve a u stvari ne znam nista. Cak i ono mesto u Bugarskoj koje se pominje u nekim pisanijama (gde se pominje Ermonah Konstantin i Hajduk Velko) nikako se ne uklapa u opis iz originala.
Onaj zmaj koji se pominje kod mene je najverovatnije u pisanijama zamenjen smukom i napisane su raznorazne izmisljotine da bi se ljudi odvratili da sami ne ulaze u pecinu.
Sto se kurjacke rupe tice i ta preterivanja su namerno ubacena samo zbog odvracanja paznje od pravog cilja. Tajnu Kurjacke pestere resio je Lazar i mi nema sta vise tamo da trazimo. Djerdan ili Gerdan kako pise u originalu ,je vec odavno nadjen ali tamo sem njega niceg drugog nije ni bilo .
Onaj zmaj koji se pominje kod mene je najverovatnije u pisanijama zamenjen smukom i napisane su raznorazne izmisljotine da bi se ljudi odvratili da sami ne ulaze u pecinu.
Sto se kurjacke rupe tice i ta preterivanja su namerno ubacena samo zbog odvracanja paznje od pravog cilja. Tajnu Kurjacke pestere resio je Lazar i mi nema sta vise tamo da trazimo. Djerdan ili Gerdan kako pise u originalu ,je vec odavno nadjen ali tamo sem njega niceg drugog nije ni bilo .