12-03-2014, 01:17 AM
Najveci deo originala zapisa (naravno ne sve) zavrsili su u rukama Srbske kraljevske elite onog doba , pritom mislim na obe loze kao i njihove "tutore". Latinska kurija se vrlo potrudila da skloni sto vise moze od svega onog sto je preostalo (a mnogo je ostalo) od radoznalih ociju i nepokorenih Srba (onih koji jos uvek nisu pod njuhovom vlascu i na njihovom platnom spisku). Ona loza vlastele koja je vladala pre Turaka je bila njihovih ruku delo i posluzila im je za obaranje Vizantije a za to su debelo placeni uz benefit pravljenja i kovanja brda laznog (ali vrednog) novca onog doba. Mnoge njihove "duhovne zaostavstine" su zapravo bile prave banke lihvara iz Venecije Dubrovnika i Rimske kurije. Ali da ne preterujem vise , neko ce pogresno da me shvati samo sam hteo da pomenem sta se sve radilo i zbog cega. Naslednici (danasnji) sve te elite jos uvek neumorno rade na otimacini svega i liberalizaciji necega sto im ne pripada pod firmom spoljnog ulaganja i investicije (a zapravo otimanja i ucvrsivanja prave vlasti i moci iza nama vidljive zavese svakodnevnice.
Neko ce se pitati zasto ja ovo bas ovde postavljam- u ovoj temi. Pa pravi poznavaoci verovatno naslucuju odgovor u kom pravcu treba traziti preostale prave dokumente (a ima ih jos uvek...samo su nedostupni za nas obicne smrtnike).
Neko ce se pitati zasto ja ovo bas ovde postavljam- u ovoj temi. Pa pravi poznavaoci verovatno naslucuju odgovor u kom pravcu treba traziti preostale prave dokumente (a ima ih jos uvek...samo su nedostupni za nas obicne smrtnike).