30-12-2013, 01:11 AM
POSTOVANI ADMINE,svi smo mi zajedno OPASNI SPORTISTI (srbi,makedonci bugari,grci,rumuni,turci,i ostali narodi)dok se nekome pozlati ,( no vecinom po kazivanju za ostavinu ili slucajno po nekim iskopima ) a ondak, fol, batali ovaj sport i sedne u neki cosak i uziva smeseci se i provocirajuci povremeno velike majstore koji ih ima u svim narodima i narodnostima.no da ti kazem da prema mom saznanju da su neka dokumenta diktirana i pisana u rumunskom zatvoru za vreme hajdukovanja pop martina i volcana i predate upravniku ,potom dokumenta su poslata za tursku i od tada pomocu jednog grka i jednog lekara pocelo je da se prepisuje i prevodi na ostale jezike i prema susednim drzavama da se distribuiraju ti dokumenti sa raznim dodacima u zavisnosti od prevodioca kolko su znali i umeli da prevode u to vreme iz jednog jezika u drugi jezik ne poznajuci akcent i dijalekt i obicaji sa znacenjem za svaku rec.i zato mi sada imamo razlicite tumacenja i razliciti prilaz za neki dokumenat ,a u sustini se nekako razumemo u znacenje i sadrzinu bilo kog dokumenta.dugo vremena posmatram mnoge forume i nikako jos nisam sreo one znacajne znake niz ceo balkan ,jedino sto lice ili prilice ,ali da su bar tri znaci povezani po redu iz bilo kog dokumenata i bilo kog kompleksa ( kao kles ili kip no ne vazi za toponime i nazive ) i kako moze neko sebe nazvati velikim majstorom kada to jos nije niko pronasao,vec sve nam nesto prilici ili mi tako zelimo da vidimo.sa postovanjem i puno srece i zdravlje u novoj godini