06-11-2013, 09:47 AM
Prijatelji tragaci, kada bi ste proucili malo bolje numizmatiku imali bi drugacija misljenje sto se otkup i prodaja novcica tice,nije to bas tako jednostavno. Evo samo jedan primer : jos dok nisam razumeo numizmatiku bio sam ucenjen da kupim jedan nigrinian platio sam 2200 € taj covek koji mi uvalio novcic kao razume se o numizmatiku i dobicu ja za taj novcic vise od 3000€ sto nije bio slucaj,novcic nisam ni dan danas prodao iako sam snizio cena na 1500€ Dvaput na aukciju izlazim treci put cena bice 1000€ jer u vecinom slucajeva kolekcionar odredjuje cenu obicno ponudjeni novcici se proda za cenu koja je Data ili mnogo vise ili pak kolekcionar ponudi manje nego sto je ponudjeno. Nemojte pogresno da me razumete ali ako neko nije u prilici da sam ponudi novcic aukciske kuce zna se kako ide prodaja , u ovom slucaju bi moralo svi da zarade pomalo, prodavac novcica ,kupac i aukciska kuca.
Tacno da ima kupaca koji bi da po sto nizoj cenu otkupe novcice,ali ima i prodavalaca koji mnogo mnogo precenjuju novcice bas zato sto nepoznaju numizmatiku ili otvore sajt od neke aukciske kuce i onda traze istu cenu koliko je ponudjen isti taj novcic koji posedjuju. Najbolje je da prodavalac i kupac nadju neku sredinu de bi zaradili i jedan i drugi otprilike nezaboraviti 15% da ostane i za aukcisku kucu.
Tacno da ima kupaca koji bi da po sto nizoj cenu otkupe novcice,ali ima i prodavalaca koji mnogo mnogo precenjuju novcice bas zato sto nepoznaju numizmatiku ili otvore sajt od neke aukciske kuce i onda traze istu cenu koliko je ponudjen isti taj novcic koji posedjuju. Najbolje je da prodavalac i kupac nadju neku sredinu de bi zaradili i jedan i drugi otprilike nezaboraviti 15% da ostane i za aukcisku kucu.