10-10-2013, 10:15 PM
(10-10-2013, 03:49 PM)jeremaja011 link Piše: Zaista ne znam koliko ljudi ovde ozbiljno, da ne kažem se profesionalno bavi ovim poslom, a koliko samo vikendom izađe sa grupom prijatelja i gomilom hrane i pića na teren, pa pomalo pretražu u pauzama između priča, hrane i pića.Izvini gospodine jeremaja011 ali ja znam mnogo takvih nazovimo "iskusnih-profesionalnih" tragača koji su ne samo 8 do 10 sati dnevno na terenu nego i 24 i ceo život su proveli tragajući kao veliki znalci i stručnjaci a da žive i umiru u najvećoj bedi.Nemojte mi zameriti ali ja mislim da u ovom sportu SREĆA je najveći prijatelj,sve ostalo je u drugom planu.A isto tako znam i nekoliko njih koji su sve odradili tačno po planu,znacima i ostalim čudima i nisu našli ništa, a sutradan prošao drugi čovek i našao blago.Ima kod nas mnogo takvih primera i nije to ni prokletstvo ni magija to je samo i isključivo SREĆA.Kako kaže naš narod,nađe onaj kome je suđeno,sve ostalo je znak pitanja.
Dobar tragač 8 do 10 sati dnevno to radi, po svim vremenskim prilikama, on se ne navodi samo mapama i znacima, već gde god mu je sumljivo i krene u iskopvanje, lociranje i on i ima rezultate.