10-10-2011, 10:56 PM
Zdravo pope prijatelju.Drago mi je da cujem da si dobro i da uzivas u prirodnim lepotama i nadam se da sa obadve strane lezaljke je bar po jedna lepotica . Ja se za to vreme bavim sa grozdjem da smestim kako treba kada dodju drugari da ima da se popije dobra domaca kapljica.Obrano je ,smuljano i cim prevri pravac kazan da se krcka. Mlada ce da odlezi a stara je za pice. Te obaveze nemogu da cekaju a teren uvek moze. Ja se ne uzbudjujem mnogo oko oko toga.Nek je zdravlja ako je meni sudjeno nece pobeci.ako je pa sudjeno drugome neka nosi. Sad se setih jednog mog prijatelja koji je trebao da ide sa ukucanima po kamen i to bigarljiv da zida osnovu za pomocnu zgradu.Taj kamen se lako sece i oblikuje a traje dugo i podnosi i sunce i mraz.Blizu vrela je u sred livade postojao veliki bigarljivi kamen koji su nameravali da iseku na manje blokove zgodne da se natovare u kola zaprezna. Odlagali oni zbog drugih poslova i kada su otisli do vrela imali su sta da vide.Kamen isecen motornom testerom a u sredini kamena rupa i otisak posude.Tek tada su videli da nije kamen iz jednog komada nego su ajduci veliki cup spakovali i ozidali bigarljivim kamenom i zivim krecom da izgleda kao prirodan .Nije im bilo sudjeno da ga oni uzmu.Na drugom terenu blizu jednog sela u okolini Nisa ekipa je radila preko noci i otisla.Bila je kisna noc a ujutro je seljak posao za autobus video rupu i kako je kisa tokom noci natopila zemlju ona se u jednom deluobrusila .Seljak je gledajuci rupu muvao stapom u jednu stranu i iz nje je zajedno sa zemljom ispao i mali cup.To jutro je autobus otisao za Nis bez njega.Sto se vidovitih ljudi i zena tice sa njima se obicno srecu uglavnom oni koje muka natera .Prvi moj susret je bio sa jednom dragom zenom iz jedne sada nase susedne drzave koja je bila u gostima ovde.Ni ja u te stvari nisam verovao sve dok se jedne nedelje nisam vratio iz lova kuci bez oba kera.Oterali su vepra i nisu se vratili.Uzalud sam ih cekao i dozivao.Sutradan sam nasao starijeg a mladji nije dosao tu gde sam ga pustio. Sumnjao sam daje ukraden. Okrenuo sam i nebo i zemlju nebili ga nasao .Nisam ga nasao nikada.Tek posto je proslo skoro godinu dana moja majka mi je rekla da je razgovarala sa ovom zenom opisala je njoj tacno mesto gde se to desilo kojim putem su kerovi otisli i sa kime i da su ih odveli uz pomoc keruse koja je bila u teranju.Opisala je i malu kucu pored recice gde je ziveo starac vlasnik te keruse ali je rekla da mi to tada ne kaze plaseci se moje reakcije. Proverio sam i sve se slaze u potpunosti kao da je toga dana bila tamo a nije.Posle toga sam poceo na te stvari da gledam drgacije.Nakon nekoliko meseci jedan prijatelj me je zamolio da ga vozim do jednog starijeg coveka daleko u planinu.Ja nisam posao da mi gleda nista i prvi put meje u zivotu video kao i ja njega.Pogledao me je u oci i prvo izokola a kada mu je zena koja je posla sa nama da nam pokaze put do njega rekla da slobodno kaze po imenu pogodio je tacno ime gde mu je kuca i neprijatnost koju mi je napravio taj komsija pre nekoliko dana. Sto se svrljizana i svrljizanki tice to su vrdalame i hajduci.Tu turci koji su omrkli nisu osvanuli.U Svrliskom kraju ja nisam imao priliku da vidim glupog coveka.Ili je odlican majstor ili je jos bolji lopov. Sto se Svrlizanki tice da nisu cicije ostale bi usedelice jer zena koja svakome daje zna se kako je zovu.Ti si bio mlad jos si isao u skolu nisi bio ajduk pa si verovatno pitao a ajduk ne pita nego sto rece APIS kao kurjak ovcu za gusu pa u grm iliti sto bi svrlizani rekli grman.Cim se oci sretnu a zensko obori pogled i ceka , pravac grman. Planinarenje mi nije zanimanje vec zanimacija .Oni profesionalci nemaju vremena da nabadaju ko ja po par sati po tastaturi vec su na terenu . Zelim ti odlicno zdravlje , svaku srecu i
ISKRENO POSTENO I SAMO OPUSTENO
ISKRENO POSTENO I SAMO OPUSTENO