11-09-2013, 01:17 PM
3. Citiram * Odlucismo da odemo na Kunovicu planinu na Smrdan. Jesen je vec ovladala planinom. Krili smo se u onoj Terzijinoj pecini gde je bio isklesao iglu, konac i naprstak. Jova je silazio u Sifoniju i donosio nam hranu. Odlucismo da Martin, Terzija i ja sidjemo do manastira i vidimo sta je sa *
Branko77.Za ovaj plan pod broj 3 neznam da li se radi o planini Smrdan i mesto Kunovac ali za "terzijsku rupu"znam gde se nalazi.Bio sam tamo.Od mesta Crvena Reka se ide po stari put za Nis i onda se levo skrene za selo Kosmovac.Gore iznad u planini je "terzijska rupa"Ali to je jedna poveca uvala"potkapina"u steni i sa desne strane na visini oko 70 sm jeste uklesano:Igla,konac,naprstak,i arsin.Iznad te uvale oko 30 metara je jedna pecina.gore nismo smeli da se penjemo.Dole u uvali je bilo nasred ognjiste i verovatno je neko vec tu ranije bio.Sa detektorom smo bas pored ognjista nasli jedan poveci rimslki novcic na kome je sa zagnje strane bilo neko slovo M a sa prednje neznam.Neznam ni o cemu de drugom radi ali sam tamo bio pre vise godina.