Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
NOVO ZANIMANJE U SRBIJI: Čuvanje arheoloških nalazišta od lopova
Konkretno-niko,osim policije nema pravo da nikog legitimise! Samim tim sto je neko od registrovanih "cuvara" usao sa bagerom na lokalitet govori o tome cemu zapravo ti cuvari sluze... Po mom misljenju(znaci mom) sam cin govori sve,dobra fora,napravimo clanske karte,obucemo neke uniforme,stavimo znacke i -idemo nesmetano na lokalitete i radimo sta hocemo... Dobra ideja,mora se priznati... Cini mi se da je u jednom postu neko od vas naveo da tim ljudima nije nista sveto.. Jedan moj prijatelj iz okoline Cuprije mi je pricao da idu toliko daleko da otkopavaju grobove pripadnika Vlaske manjine iz razloga zato sto imaju obicaj da zajedno sa pokojnikom ukopavaju i licne stvari vece vrednosti,tipa zlatni sat itd...
U sutini (po meni) i oni su nelegalni isto koliko i mi iako imaju clanske karte udruzenja i uniforme,inace bi bilo resenje za sve nas da registrujemo udruzenje ili grupu i dobili smo pravnu osnovu da mezemo da vrsimo iskopavanja.. Zakon ne postoji kod nas koji je i praktican,kao sto je Boda Tajson naveo,nadjete li nesto vredno i postupite po sadasnjem zakonu i praksi,dobicete nesto ili nista ako se ikada o tome odluce a da vas predhodno dobro ne izmaltretiraju odakle vam,dali imate jos itd...
Treba nam jedan Zakon i to dobar,praktican...
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Poruke U Ovoj Temi
Odg: NOVO ZANIMANJE U SRBIJI: Čuvanje arheoloških nalazišta od lopova - od leder - 30-08-2013, 02:44 PM

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 3 Gost(a)