Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
NOVO ZANIMANJE U SRBIJI: Čuvanje arheoloških nalazišta od lopova
dakle dragi kolege nema konkretnih odgovaora
kada kazem dragi kolege mislim na vas starije kolege koji smo odavno tu
cuvarske sluzbe aas nisu legalne aas nije legalan pa kako cemo onda ako se zvanicne institucije pridrzavaju komunjarskih zakona
gde sve pripada drzavi nalazacu nista ili mozda nesto naravno niko nece predati nista
mnogo puta su ljudi nosili da predaju i nista ja sam nosio i nista ako das na poklon mozda uzmu ako hoces da prodas tu nastaje opasna zavrzlama
cekas na procenu da tvoj nalaz proceni neka komisija koja se sastaje jednom u godinu dana
pa kad procene onda ti muzej da neku crkavicu ali ta crkavica zavisi od toga koliki je budzet za tu godinu
pa ti na kraju isplate neku smejurija sumu
znaci opet se vracamo na staru pricu ilegala ko partizani

mozda da naucimo nesto od britanaca nemaca oni su to regulisali tragaci rade za muzej i saradjuju sa zvanicnim institucijama
kod njih nema crnog trzista zato sto muzej otkupi ili zadrzis u svoju kolekciju taj nalaz nesmes da prodas niti otudjis ako muzej trazi od tebe da iznajmis za neku izlozbu to i uradis i naravno za to dobijes kintu

ove nove i sve ispod 100 poruka na njihove komentare se ne osvrcem jer su totalno nebitni zaista nerazumem da neko moze da bude toliko ogranicen i pise ovakve nebuloze
sacuvaj me boze kada ja pocrvenim od stida zbog tudjih izjava i pisancije ali zaista se postidim kada procitam necije gluposti pogotovu ovi novi ili stari sa duplim nalogom

no dobro to nije moj problem ima institucija i terapija za tekve ja tu nemogu pomoci

Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Poruke U Ovoj Temi
Odg: NOVO ZANIMANJE U SRBIJI: Čuvanje arheoloških nalazišta od lopova - od bodatajson - 29-08-2013, 07:22 PM

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 3 Gost(a)