Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Оглас за добровољце
Генерално гледано: Ако кренете на пут од 1000 миља и при томе обраћате пажњу на сваки лавеж, на циљ никада не можете стићи.

Али ако имате мало више времена, можете га искористити и за едукацију. Овако ствари стоје са Форумима: Тамо је Ваша приватна пошта. Добро, на овом Форуму Администрација не чита приватне поруке и слично, (види се из поруке коју је админ послао мени). Па неће ваљда човек да заобилази истину – таман посла. Елем, ако желите да видите да ли Вам било ко отвара пошту (то може бити и неко из провајдер службе, хакер, пријатељ), направи се скрипт који Вам шаље поруку на меил – чим било која апликација отвори Вашу пошту. Скрипт Вам неко уради или га скинете – на нету има готових који подржавају SMF. Пожељно је да имате што мање порука у сандучету како не би било гужве и како би евентуални нежељени гост лако могао да попамти (или сними) уписане податке. Наравно, у порукама оставите неке личне податке који нису много везани за реалност. Рацимо, као шаљете пријатељу број свог мобилног – а упишете број неке особе чији се број мобилног вероватно прати. Ја рецимо саветујем да се остави број нпр. од супруге неког службеника који има право на примену силе. Такође, упишете као своје лично име од неког лица које баш не воли да се било ко игра са његовим именом.

Оваквом активношћу можете најпре добити податке о томе да ли ће Вам лична пошта бити читана, а евентуална злоупотреба тога навешће уљеза на врата на која баш и не воле да куцају. Понављам, то не важи за добронамерне и поуздане форуме попут овог.

Такође, у едукативне сврхе мислим да је корисно прочитати и један овакав текст: http://www.zakopanoblago.com/forum/showthread.php?t=469

Сада мало и о «газдама» овог форума. Признајем да сам погрешио у процени да ћу бити искључен са форума. Вероватно сам задржан како бих (са још једним колегом чије се име помиње у карикатурама) послужио као инспирација за изражавање уметничких склоности модератора. Може и тако.

Прва могућност за реакцију на такав потез може да буде да то предате адвокатској канцеларији а они надлежној институцији која процењује да ли се ради о намерним увредама или безазленој шали.

Друга могућност (ако Вам се жури или не желите да трпите тортуру и ратујете са државном бирократијом) је да затражите да полуге судбине изравнају рачуне још у овој инкарнцији – може и без одлагања. Наравно, пожељна је джентлменска опомена - али није обавезна. Језик који сви насилници на планети разумеју је говор присиле. Он делује отрежњујуће и у Хирошими и у другим престоницама а и у људским усијаним главама. И нагони усијане главе на послушност, без обзира на то какве су мисли настањене у таквим лобањама.

Наравно, да нити прва нити друга могућност није оптимална ако се има у виду да је некоме духовна храна омаловажавање било ког бића на планети. Много је продуктивније пустити биће да и даље срља; нездраве силе ће га све више наводити на још жешће прекршаје правила. Сподоба лагано улази у зачарани круг из кога нема велике гаранције да ће се икада ишчупати. Нарочито стога што га бића (која га инспиришу на недела) на крају «пусте низ воду».

Али, немојте се плашити. Ово су само суморне и измишљене приче за застрашивање неваљале деце пред спавање.

Заправо, боље да то схватите овако: Ја сам немоћан да изађем на крај са извесним добронамерним људима који се шале на мој рачун па онда у очају пишем све и свашта. Договорено, ја нећу више да пишем и онако је било превише. Надам се да је неко нешто научио (ако је ико читао). Али, ево и нове инспирације за читаву серију нових духовитих илустрација.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Poruke U Ovoj Temi
Оглас за добровољце - od oscar - 10-08-2013, 12:03 AM
Odg: Оглас за добровољце - od grotagold - 10-08-2013, 01:21 AM
Odg: Оглас за добровољце - od oscar - 10-08-2013, 03:37 AM
Odg: Оглас за добровољце - od oscar - 10-08-2013, 09:31 AM
Odg: Оглас за добровољце - od oscar - 10-08-2013, 02:08 PM
Odg: Оглас за добровољце - od grotagold - 10-08-2013, 06:19 PM
Odg: Оглас за добровољце - od grotagold - 10-08-2013, 06:23 PM
Odg: Оглас за добровољце - od oscar - 11-08-2013, 12:37 AM
Odg: Оглас за добровољце - od grotagold - 11-08-2013, 01:38 AM