04-08-2013, 11:10 AM
pozdrav svima . evo i da ja nesto napisem o raskovniku, neko pomenu pokojnog Borka travara iz svrljiga koga sam licno poznavao i kao dete njemu pomagao i bio cesto kod njega i cudio se onolikim ljudima iz bivse juge koji su trazili pomoc . Borko je bioskroman i veoma inteligentan covek a za njegov raskovnik posto se pise o istom znam iznam da je sahranjen zajedno sa njim . on je raskovnik imao iapod desne ruke to jest ispod pazuha ,pod kozu ,to sam cak i Video licno par puta ali on nije pricao o tome valjda je hteo tajnu da cuva za sebe ,kako ljudi kazu kad se raskovnik izvadi iz zemlje mora se staviti pod kozu na neko mesto Koje nije vidljivo na primer izmedju nogu ili ispod pazuha i onda ste postali braca . pa ne kazu ljudi dzaba "dovedi mi brata da otvori vrata" e sad ko to tako poseduje moze moze cuda ciniti .eto iz mog skromnog znanja a, sto se tice biljke raskovnik ona se moze Naci ima je na staroj planini raste u kameni to jest pukotini i izgleda stalo kao cvelika ko me razume zna o cemu pisem ljudi u svrljigu iskopaju po neku biljku donesu kuci i cuvaju u saksiju kao cuvara familije i zastitnika kuce ima muski i zenski . neodoljivo podseca na coveka i zenu sa svim atributima moguce je cak videti nokte na prsim ,inace je koren sivo bele boje. veliki pozdravsvim kolegama.