Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ZNA LI KO KAKO SE KORISTI RASKOVNIK U PRONALAZENJU ZLATA
U knjizi Srpska čudesa je tekst "Potajne sile čudesnog rastinja" autora Nikodija Spasića. Evo odlomka : " A na negdašnjim parazitima karavanskih puteva od Anadolije do Skoplja i Prizrena, Novog Pazara i udaljenog Sarajeva,najviše su jecale majke čija su deca odvođena u prokletu Osmanliju i pretvarana u janičare. I tada, u to pusto vreme, blažio se bol žena i dece ženskim Strašnikom i muškim Raskovnikom. Govorilo se : "Strašnik strah goni,majka suze roni,Raskovnik pati,dete da pamti".
Od svih priča "DANKA U KRVI" ova zaslužuje da bude zapisana u magiji biljaka jer sam je čuo u Novom Pazaru od čoveka iz Stambola po imenu paše srpskog porekla. Isprva sam posumnjao u njegovo kazivanje ,ali mnogo dana kasnije sam shvatio da je najistinskija", etc.,piše između ostalog Nikodije Spasić.       
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Poruke U Ovoj Temi
Odg: ZNA LI KO KAKO SE KORISTI RASKOVNIK U PRONALAZENJU ZLATA - od zivkovic.branimir@yahoo.c - 26-07-2013, 02:40 PM
Odg: ZNA LI KO KAKO SE KORISTI RASKOVNIK U PRONALAZENJU ZLATA - od Lovac na blago - 25-08-2013, 06:51 PM

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 3 Gost(a)