Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ZNA LI KO KAKO SE KORISTI RASKOVNIK U PRONALAZENJU ZLATA
Pre petnaestak godina razgovarao sam sa Gašparom u njegovoj kafani u Poljani i on je onda rekao da raskovnik treba da se čuva u živi i da se ne zloupotrebljava jer ima običaj da se sveti gazdi. Na Suvoj planini na Divnoj gorici bio sam prisutan kada je tragač kompletirajući sve što mu treba za akciju tražio od čobanina Josifa da mu obezbedi raskovnik na način koji sam opisao u postu, pomoću ježeva, inače može i slično, pomoću kornjače. Josif je okrenuo glavu da mu prijatelj tragač ne vidi lice, koje se smrklo. Nešto je škripalo, nakon desetak minuta kada se tragač udaljio pitao sam čobanina u čemu je stvar. Bio je ljut i besan jer ga je dugogodišnji drug stavio na veliko iskušenje. Rekao je da raskovnik  traži kompenzaciju u krvi. Bilo mu je krivo što je tragač, kojeg inače dobro poznajem,mogao i sam da tako nađe raskovnik, ali nije bojeći se da ne bude povređen, već je njega izabrao za žrtvu ! Skoro sam u Nišu slušao gospođu koja je pričala kako je energično odvraćala muža koji se bavi istraživanjem skrivenih stvari da ne koristi raskovnik jer se plašila da se nešto loše ne dogodi njihovoj deci. 

Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Poruke U Ovoj Temi
Odg: ZNA LI KO KAKO SE KORISTI RASKOVNIK U PRONALAZENJU ZLATA - od zivkovic.branimir@yahoo.c - 26-07-2013, 01:50 PM
Odg: ZNA LI KO KAKO SE KORISTI RASKOVNIK U PRONALAZENJU ZLATA - od Lovac na blago - 25-08-2013, 06:51 PM

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)