28-04-2013, 10:37 PM
Ajde da se ja malo umesam kad vec drugi nece. Kao prvo to nisu nikakvi x_ovi uokvireni u krugu vec su to stilizovani krstovi na nadgrobnom spomeniku tako da je moj predlog da nastavis dalje...na nekom drugom mestu. A sto se tice tvoje konstatacije da se radi o starom Rimskom lokalitetu....CIME TO PODKREPLJUJES...osim sto se tako prica (predpostavljam) a u svakom slucaju nebi me cudilo da je tako jer je poznato da nasledje sahranjivanja na istim lokacijama nije neuobicajeno kod mnogih civilizacija i naciona pa i u nasim krajevima. I dan danas su uocljiva groblja sa razlicitim verskim i kulturoloskim ostacima raznih naroda koji su svoje pokojnike sahranjivali na istom mestu ..odnosno nastavljali tamo gde su i predhodnici to vec cinili.
Nebezim od toga da je poznata bila i osobina da se ponekad ostavljala neka dragocenost i na takvim mestima gde bi se retko ko usudio (u ta prosla vremena) da nesto pretrazuje i prekopava zbog vrlo razvijenog kulta mrtvih. SVE JE MOGUCE.
Ali bih na kraju zavrsio za ove postavljene fotografije ..... da su one ipak krst na nadgrobnom spomeniku.
Nebezim od toga da je poznata bila i osobina da se ponekad ostavljala neka dragocenost i na takvim mestima gde bi se retko ko usudio (u ta prosla vremena) da nesto pretrazuje i prekopava zbog vrlo razvijenog kulta mrtvih. SVE JE MOGUCE.
Ali bih na kraju zavrsio za ove postavljene fotografije ..... da su one ipak krst na nadgrobnom spomeniku.