29-03-2013, 03:58 PM
(02-02-2013, 06:46 PM)kosac link Piše:P.S.Pozdrav svima......pozdrav Kosac....Ako si opet sa nama to je dobro
Zaboravio sam da kazem da precanke nisu nikako dobre za talozenje zlata i to je najveca zabluda medju isiracima a niko Vam to nikada nece reci, ko zna, sta treba umesto njih.Pisacu i o tome sta je najbolje
Pozdrav
......Sta ti znaci ovo " precanke"....na sta si mislio...?..Jel to neki lokalni termin ili nesto sto ispiraci znaju?...Sumnjam da nema neke veze sa sluice box..?Kad sam kod sluicebox planirao sam da kupim jedan ali citao sam da je bitno pod kojim uglom se postavlja u reku....Ne mogu najbolje to da shvatim ...i onda dzabe da bacam pare ako cu ja pola zlata vratiti nazad u reku...Ali , kad prosejem materijal sitom ,posle toga bez sluiceboxa izgubicu dosta vremena da sa tanjirom to sve obradim...?
Ovo za sluicebox pitam iskunije ispirace ----ima taj sluice angle indicator ali ne znam kolko moze da pomogne?....pola ne razumem sta pricaju iako su mi nacrtali...
Jedino sto sam razumeo da kraj sluiceboxa ne sme da bude potopljen u vodi ----ispade nauka postaviti sluicebox i onda bolje da ne bacam pare jer nije jeftin al kako cu bez njega brzo da radim----nemam pojma