23-02-2013, 10:45 AM
Zdravo mucic2
Ne nije ovo nigde opisano, ovo sam ja licno gledao svojim ocima. Blizu tog mesta se nalazi zlatna zila.Vec sam objasnjavao kada se ona lomi i ne bih se vracao na tu temu sada. Ako zelis da radis ispiranje ili pak kopanje zlatne zile moras biti mnogo uporan i vredan samo velikim radom i trudom se dolazi do reziltata.Pogotovu oko trazenja zlatne zile. Naravno potrebno je imati dosta znanja o mineralima i nacinu "vezivanja" zlata.
Pozdrav
[/quote]
Pozdrav kosac,
Sve je to meni poznato posto je to moja struka a i skolu sam zavrsio iz oblasti rudarstva a neposredno sam poslom vezan za isto, tako sto se tice znanja mogu da kazem da mi to ne manjka ali ipak svakako treba cuti i ostale jer covek se uci dok je ziv.
Ne planiram da radim neko iscrpno iskopavanje zlatnih zila,vec samo hobi traganje za ovakvim grumencicima samorodnog i to na suvo jer kao sto si naveo treba prepoznati teren(sastav zemljista,boju i eruptivne naslage Timocke eruptivne zone,jer ceo ovaj kraj je bio veoma nestabilan i vulkanski aktivan dolazilo je do cepanja tla tj. raseda koja se punila lavom i nama sad bogato mineralima bakra i ostalih pratecih elemenata iz periodnog sistema koja uspesno ekplatisemo... da sad ja nebih duzio) gde bi to moglo biti.