02-02-2013, 06:10 PM
(25-01-2013, 10:44 AM)donce link Piše:Kosac posto si se ponudio da nam pises na ovu temu mozes li biti precizniji i otvoriti karte. Podstices nas na ovaj vid zarade, ali neces da kazes nista konkretno. Ukoliko imas informacije, o kojoj finoci pricamo? Nije pod obavezno da zlato bude 999, pa bi bilo jako korisno da znamo koje finoce je zlato kod nas. Da li postoje regije gde je cistije itd... Daj brate podeli to znanje jer jasno je da znas puno o ovome i ponudio si se da nas uputis. Reci nam o terenima, mestima i tako dalje. Kako raditi, ma sve sto ti smatras da bi bilo korisno, a veruj mi mnogi bi tvoje savete primenili u praksi. Hvala
Pozdrav ispiraci
Morao sam da se javim zbog Vas. prvo isprano , samorodno , zlato je 24 karatno , najcistije zlato.Postoje samo regije gde ga ima u vecem procentu. Procenat zlata se krece od 2,5 - 3,5 a u nekim delovima i do 5,6 grama po kubnom metru materijala. Ne znam odakle si donce, da bih te uputio ka najblizem terenu. Aluvijal i eluvijal nije isto . I ne moze se sada reci uopsteno kako i gde jer zavisi od mesta do mesta. Postoji i erodirni nalaz koji je najbogatiji zlatom ali o njemu cu pisati kada prezdravim.Za ispiranje je najvaznije znati gde voda "ostavlja" zlato, kako zlato najlakse locirati i sa sto manje truda sto vecu kolicinu isprati, to je cela poenta.
Kada prezdravim pocecu da pisem o ovoj temi ozbiljnije.
pozdrav