31-01-2013, 01:32 AM
(24-11-2012, 12:35 PM)MilanHC link Piše:Kada je odrzan takozvani "Karlovacki Mir" posle 1716 nigde u zapisima nije bilo pomena zemlje Srbija, vec Ilirije! Nemacki dokumenti su puni spomena Ilira a ne Srba. Siptari su sa Kavkaza i imaju veze sa Ilirima samo koliko su pomesani sa nama. Albanija je nasa zemlja i siptari su uz pomoc komunizma najvise odstranili nase stanovnistvo menjajuci im imena i prezimena i ruseci sve crkve i manastire. Mi ako nismo Iliri onda smo mi stranci ovde! Ja stvarno ne znam ko su Sloveni? Znam samo za Ilire i Sarmate od kojih su kvazi istoricari napravili neke Slovene pa sami ne mogu jos da se sloze da li oni slave slavu, pisu, kolo vode ili robuju. Staroslovenske crte, reze(rune) nisu staroslovenske vec ilirske, etruscanske, vinacnske, sve samo ne slovenske. Juzni Sloveni, tako nesto ne postoji. Kako su jos uspeli da budu juzni a dosli sa se severa ili sa Karpata?
Pazi ovde je napisano dosta toga diskutabilnog. Prvo Karlovacki mir je potpisan izmedju Austrije i Turske tako da je suvisno uvrstati Srbiju i Srbe u raspodelu teritorija kad smo bili pokoreni i nista se nismo pitali. Srbi se ovde pominju kroz dokumenat u kojem se Turska obavezala da spreci upade Srpskih hajduka na teritorije Zemalja sa kojima se tada granicila. Tako da ovo pisanje da se nekakvi Iliri spominju i da smo mi Iliri to je nepotvrdjeno i bez argumenata napisano. Ja nigde nisam nasao te zapise o kojima ti govoris u svom izlaganju.
Izjava tipa kvazi Istoricari i nekakvi Sloveni je toliko bespotrebna, da neshvatam da si mogao da dovodis u pitanje postojanje ove grupacije, cije naseljavanje i dolazak na Balkan je potvrdjeno na milion mogucih nacina.
Naziv Juzni Sloveni, nema veze sa time odakle su dosli vec gde su otisli, a ovi su otisli ka jugu, pa su ih njihovi sunarodnici recimo na severu nazivali juznim Slovenima (vidis i oni su imali juznu prugu ;D) i tako je ostalo, ali ti brate rezes i nipodastavas sve sta stignes bez i jednog valjanog dokaza.
Siptari i Iliri nemaju nikakve veze to si upravu. Siptare su doveli Turci, i ovi su im bili konjusari, a nazivali su ih arnauti. Prvobitno su ih naselili u oblastima od Kursumlije do Vranja, a kasnije kada su primili Islam, raselili su ih na Kosovo. Dokaz za ovo su prezimena koja i dan danas siptari imaju a odnose se na mesta odakle su dovedeni na Kosovo.Iz okoline Kursumlije recimo (mesto Kastrat=prezime Kastrati).
Kosovo je u to vreme bilo kruna srpstva i pravoslavlja, sto govore i gradjevine koje imamo tamo. To je i bio razlog zasto su arnaute poslali na Kosovo, da smanje koncentraciju Srba i primoraju ih da uzmu Islam. Najlakse je to uraditi tako sto ces na delu pokazati kako zive oni koji su primili Islam. Siptarima su dali zemlju po Kosovu i Metohiji i odjednom od konjusara koji su verovali u zivotinje, postadose gazde sa svim beneficijama. U prilog ovome govori i to da i dan danas nijedna muslimanska zemlja, na Siptare i Albaniju ne gledaju kao na svoje, vec ih odbacuju. Realno gledano drugaciji su ovi u Bosni muslimani i siptari muslimani, za ove u Aziji da nepricam. Cinjenica je da u Albaniji postoji ogroman broj katolika Albanaca, koji vaze za prave starosedeoce te teritorije. Ovi ostali su ili pridoslice, ili oni preletaci iz vere u veru. Kad su se nastanili poceli su da se upoznaju sa Istorijom podneblja i iskopali Ilire. Zna se da su iliri grupacija koja je naseljavala teritoriju od Panonske nizije pa do obala Jadranskog mora i južne Italije, a na Balkansko poluostrvo su dosli jos 1300 godine pre Hrista, ali sto je najbitnije za njih pre Slovena. Samim tim pokusavaju da svojataju sve sto je ilirsko, od imena do nosnje. I iznose nekakve tvrdnje kako su oni bili tu, a svi ostali dosli posle njih sto je apsolutna neistina. Sto se tice komunizma i siptara, nije bilo potrebe da nas neko unistava jer je njih vec tada bilo znatno vise nego nas na teritoriji Kosova i Metohije. Komunizam je njima dao ustav koji je zajebao nas narod i zemlju Srbiju. Upravo je to jos sezdesetih godina Rankovic pokusao da spreci, otimanje teritorija Srbiji, ali su ga drugovi iz komiteta zajebali i dali Titu i Kardelju na tacni. Tako je dosao ustav iz 1978 godine gde su Siptari napokon legalizovali sebe i Srbiji ostavljena vecna muka i problem.
Ovo sto si ti pisao o Srbima i Ilirima nije tacno.