25-02-2011, 12:03 AM
Pozdrav svima i hvala pop martine na razumevanju i podrzci. Ja sam isto slusao dosta prica o tomei pokusavao neke stvari, ali bez uspeha. Trava raskovnik postoji, kao biljka i to obe (muska i zenska ), ali kao takva nema te moci koje joj prepisuju. Znam to jer sam ih nasao u prirodi, ali se veoma retko nalaze, zato sto su veoma osetljive na zagadjenost . Postoje price po kojima postoji procedura vadjenja da bi dobile takvu moc ? Te pricu su dosta indeticne kako kod nas tako i u inostranstvu, koliko sam mogao da nadjem i razumem na internetu . Nekada je ta biljka bilo mnogo vise rasprosranjenija od italije pa do nasih krajeva i koristila se dosta u medicini i kao lekovita trava, mada spada u jednu od najotrovnijih biljaka.Najstariji zapis koji postoji o njoj kao (svemoguce bice) sa neverovatnom moci datira jos iz doba faraona,i postoje heroglifi na kojima je prikazan. 3-4000.g pre nase ere. Mislim da postoji zapis od popa martina ili nekog iz njegove druzine kako se raskovnik vadi da bi dobio tu moc i nadam se da ako neko to ima i zeli da ovde napise. Postoje pouzdani zapisi da je nekoliko stranih vladara posedovalo raskovnik i da su ga isto cuvali u drvenim kutijama , ili staklenim sudovima , jer je samo tako bilo moguce. S druge strane verovatno si u pravu , da to sto su ljudi ostavili, ljudi mogu i da uzmu, ali kako ???