![]() |
|
Srbin - Rimski Car - Oblik za Štampu +- Zakopano blago u Srbiji (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum) +-- Forum: Zakopano blago u Sbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Bugaskoj (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum/forum-4.html) +--- Forum: Vladari, hajduci, turci, tragači i ostale znamenite ličnosti sa balkana (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum/forum-16.html) +---- Forum: Vladari i plemići sa Balkana (https://www.zakopanoblagosrbija.com/forum/forum-18.html) +---- Tema: Srbin - Rimski Car (/thread-1613.html) |
Odg: Srbin - Rimski Car - plandzija - 09-02-2014 (06-02-2014, 05:06 PM)aleksandarchif link Piše:rimljani su ziveli pre slovena na teritoriji balkana tako da nije srbin nego rimljanin to sto se rodio na srpskoj teritoriji nema nikakve veze to je danas srbija a nekadasnji rimPa dobro pobogu brate zar ti mislis da mi rodjene nislije nismo ni u kakvom srodstvu sa ziteljima drevnog Naisusa . Sta ti mislis da su Sloveni tj. Srbi kad su dosli u ove krajeve izvrsili etnicko ciscenje ili ne daj boze genocid nad starosedeocima. Ne , Sloveni su se jednostavno naselili i ziveli zajedno sa ostalim narodima na ovom prostoru i svi zajedno su se nazivali Rimljanima. To sto je kasnije preovladao broj onih koji su sebe smatrali Srbima i sto je slovenski jezik postao dominantan posledica je mesovitih brakova a ne nekog genocida. Zakljucak je da to sto smo mi danas Srbi ne znaci da nasi preci nisu bili Rimljani. Odg: Srbin - Rimski Car - cane - 09-02-2014 ""pobogu kolege nemojte tako ostro sa covekom".mozda je covek slucajno procito neki "MAGISTARSKI RAD" SVEUCILI(NEUCILI)STA IZ ZAGREBA,na temu "SRBI NA BALKANU,NAROD NEPOSTOJECI",ili npr:"DOSELJAVANJE SRBA NA BALKAN U 25 VIJEKU NOVE ERE" > .CUDNA JE OVA "NOVIJA ISTORIJA " : . SAMO DA SE TAJ TREND NE PROSIRI NA GEOGRAFIJU I TOPOGRAFIJU-IMA DA TRZIMO ATLANTIDU PO FRUSKOJ GORI (MOZDA JE POTONULA U PANONSKO MORE),KO ZNA?!? :oOdg: Srbin - Rimski Car - plandzija - 09-02-2014 Cane , ni srpski naucnici nisu mnogo bolji od hrvatskih znanstvenika . Sto bi rekao Ajnstajn :Sve je relativno i zavisi od toga iz kog se sistema posmatra. Odg: Srbin - Rimski Car - bili - 09-02-2014 ''Onaj ko nadzire prošlost, nadzire i budućnost. Onaj ko nadzire sadašnjost, nadzire i prošlost'' napisao je Orwell u knjizi ''1984'' Pobednici pišu istoriju a nju je kao što znamo prilagodio i pisao Vatikan (crkva uopšte). Prema tome, krojiće nam ako dozvolimo i budućnost. Srpski istoričari pišu šta im gazde kažu, čuvajući bevredne diplome. Odg: Srbin - Rimski Car - plandzija - 10-02-2014 Na kraju krajeva sve se svodi na egzistenciju odnosno golo prezivljavanje. Ko kontrolise nasu egzistenciju kontrolise ne samo nasu sadasnjost i buducnst vec i nasu proslost. Politicari,prodane duse, od ovako bogate zemlje stvorili su drzavu iz koje mnogi hoce da pobegnu. Oni koji beze plase se svoje buducnosti u ovoj zemlji a kad odu ,stide se proslosti odnosno blize i dalje istorije svoje zemlje.To nije prava istorija vec ona koju su ,radi vlastitih interesa,napisali neprijatelji Srbije pa i Jugoslavije . (Jugoslaviju smatram za siru domovinu dok bi Panslavija bila najsira domovina koja bi jedina bila sposobna da se suprostavi ovoj germanskoj dominaciji i diktaturi) Sta je sa onima koji ne zele da odu ,koji shvataju stvari i koji znaju da im nigde nece biti bolje jer nigde na svetu ne postoji zemlja koju mozes nazivati svojom sem one u kojoj si rodjen. Mislim da je sazrelo vreme za revolucionarne zahvate na ovorenom mozgu ove zaglupljene ,uplasene i indoktrinirane nacije. Treba ljudima objasniti da mi ,kao zemlja a samim tim kao pojedinci, imamo sve uslove da budemo nezavisni od ostatka sveta. Da smo sami sebi dovoljni odnosno da su nasi resursi dovoljni da svakom pojedincu obezbede egzistenciju i buducnost. Kad se ova ideja bude realizovala u praksi niko nece moci da nas drzi pod kontrolom .Znaci bicemo vlasnici svoje sadasnoti ,buducnosti pa i proslosti. Odg: Srbin - Rimski Car - cane - 10-02-2014 E DRUGARI SVAKA CAST,"MALO SE OSECAM KRIVIM", STO SAM "SKRENUO TEMU" S ONOM SALOM,AL MI NIJE ZAO-SAMO SE IZVINJAVAM KOLEGI KOJI JE ZAPOCEO TEMU .PA LJUDI,OVO JE VALJDA JEDINI FORUM (ILI SLICNO);GDE VIDIM DA SE "MI SRBI",NE GLOZIMO OKO "POLITIKE" (MADA FORUM I NEMA NIKAKVE VEZE SA POLITIKOM),AL BI TREBALI DEA SE REGISTRUJU-"MOZDA NESTO I NAUCE";DOK NIJE KASNO I ZA NJIH I ZA NAS!!! BILI,PLANDzIJA;SVAKA CAST,I SVE NAJBOLJE! GROTA I LICINIJE VAMA IZVINJENJE (ZBOG "SKRETANJA TEME")- IPAK MISLIM DA JE BIO SRPSKI CAR ,"KOME KRIVO NEK SI UZME PIVO-"EM BLAZI,EM OTVARA NOVE HORIZONTE"!Odg: Srbin - Rimski Car - dani81 - 10-02-2014 (18-10-2013, 05:14 PM)bili link Piše:Karadjordjev grb Tribalije : KOJA JE STVARNA ALETRNATIVA, MOZDA SAVIM TRECA? http://www.telegraf.rs/vesti/716587-ko-su-karadjordjevici-dinastija-koja-u-svojoj-krvi-ima-gene-karadjordja-nemanjica-i-romanova-foto-rodoslov http://forum.krstarica.com/showthread.php/178326-Srpski-kralj-porijeklom-katoli%C4%8Dki-Albanac Odg: Srbin - Rimski Car - cane - 10-02-2014 bertrand rasel je jednom negde lepo reko;citat:"MATEMATIKA JE NAUKA U KOJOJ NIKO NEMA POJMA STA PRICA I SVI SU U PRAVU",sta bi tek za istoricare reko!? e za njh "NASE VAJNE ISTORICARE" (CAST RETKIM IZUZETCIMA!) ima "cika cane" onu od BRANE CRNCEVICA;citat (doduse malo modifikovan):"VOLEO BIH DA SMO MI GLUPI KOLIKO SU ONI PAMETNI,PA DA MOZEMO SVEMU DA SE SMEJEMO"! "I ZA KRAJ";CITAT(moje malenkosti);"dobre su im knjige,lepe su im knjige-OD NECITANJA ISTIH MOZETE SAMO IMATI KORISTI". 8) Odg: Srbin - Rimski Car - dani81 - 10-02-2014 Veoma mudra refleksija! Istorija je ponekad kao medicina. Neki studenti cesto se identifikuju s onim sto citaju tako da umesto da uce kako treba leciti, oni naprotiv sami poboljevaju! Tako je i sa istorijom. Ake se kriticki ne cita onda se citalac igubi i svom izmisljenom lavirintu! Odg: Srbin - Rimski Car - cane - 11-02-2014 teski su studiji,a bez njih i znanja tesko je razviti kriticko razmisljanje (razdvojiti cinjenice od pretpostavki i uhvatiti koncept,nauciti citati izmedju redova i sl.)! Moj licni stav je da je najbolja "zivotna skola",al da treba covek i da se "obrazuje". I pocnem da razmisljam kako i gde da ostvarim dobru naobrazbu?! Dok sam se tako informiso i premisljo oko raznih "fordova" (Stenford,Oxford...),"upisase " me na "DzEJL" (bez da su me pitali,tj bez moje saglasnosti);al rekose tu ces sve da naucis!!! Na (citaj "u" pr.aut.) Dzejlu moje iskustvo i skolovanje je bilo otprilike ovakvo:... Prvo sam saznao da i oni imaju forum slican nasem (u daljem tekstu navescu slicnosti i razlike); kod pristupanja forumu prvo ide prijava, zatim registracija i dobijas lozinku/pasvord (koju ti oni odrede i nema menjanja dok si na forumu)!!! Takodjer nemozes da se odjavis sam,samo uprava "foruma" moze da te odjavi. Na forumu isto kao i na nasem imaju:TRAGACE (hobiste),RASLJARE (sportiste),ADMINA,MODERATORE,SUPER MODERATORE,GURUE..... Takodjer imaju i razne teme za hobiste i sportiste. Ima doduse nekih ralika u hijerarhiji,al to cu preskociti. Admin je taj koji upravlja forumom,Gurui su ti koji pomazu "mladjim" i neiskusnijim tragacima... Hobisti i sportisti rade zajedno,ali se malo ili nimalo druze (verovatno zbog "pravila foruma" i jos ponecega)... OPREMA I NACIN RADA "RASLJARA" I "HOBISTA"; Rasljari koriste dve vrste opreme;"RAVNE SIPKE" i "L-ANT3ENE" (i jedne i druge su od gume i na nultom jonskom polju-da bi svaki rasljar mogao "jednako" i bezbedno da "radi") i njima "usmerava tragace/hobiste,a gurui su tu da objasne mladim tragacima kako da rade i ponasaju se i da slusaju rasljare,HOBISTI naravno imaju manje sofisticiranu opremu od rasljara (metle lopate i slicno-uglavnom sve radi na relativno malim dubinama...Sportisti naravno hobistu najpre "usmeravaju" rasljama,ali ukoliko nemogu da se usaglase oko "lokacije",mogu da se posluze i "PI-DUBINCEM" (koji radi sa vi sokim voltazama i na razlicitim frekvencijama),ili zovu i druge sportiste da" razjasne " hobisti to sto mu nejasno oko lokacije... Hobisti takodjer mogu od sportista dosta toga o ISTORIJI i slicnim naukama (TO UGLAVNOM RADI CITAVA GRUPA SPORTISTA-DA BI UCENIK STO BOLJE "UPIO" ZNANJE I IZ VISE UGLOVA,SVE OCE DA OBJASNE;JEDINO KRITICKO MISLJENJE NIJE DOZVOLJENO ...Ukoliko hobista "drasticno odstupi od pravila foruma",sledi BANOVANJE na odredjeno vreme... Naravoucenije -moje (kao "hobiste") za vreme skolovanja u "DzEJLU";SLUSAJ GURUA,DRUZI SE SA KOLEGAMA "HOBISTIMA",NE RASPRAVLJAJ SE SA" SPORTISTIMA",POSTUJ PRAVILA FORUMA-DA NEBUDES "BANOVAN",I BEEZZI OD KRITIKA ...SVE OSTALO JE "ISTORIJA"! P.S. SVE OVO JE NAPISANO DA SE MALO NASMEJETE-NEMOJ NEKO DA SE "UVREDI"!!! |