Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Srbenica
Kosac to stoji da ima  jos dosta da se vidi i uci nazalost bas u moj kraj kada je bog sejao budale e bas tu mu se pocepio dzak......tako da svi imaju neka planove i mape i sta jos ali niko nista nije naso po tome...za te podzemne odaje vec je zanimljivo jer ko malo vise cita o rim i katakombe shvati da su oni itekako znali da grade tako nesto....samo je kod nas problem sto nema dovoljno pisanih stvari koji bi ukazali na opasnosti i neke druge stvari ?neke delove nisu ni iztrazene do kraja a zamisli ima pojedinci koji tvrde da imaju knjige ili pisanje iz tog doba....mislim naucna fantastika . Nego ajde da ne skrecem sa teme necu vise da pisem o mom kraju...izvinjavam se svima sto pisem van teme. poz za sve .
Odgovori
sto se tice gostuse,srebrnice i duplje izraelci su se zajebali malo... Big Grin
kako je kolega rekao promasili za mnogo km..steta sto ne postoji originalan plan o srebrnici..
inace bi bilo jako lepo... Smile
Odgovori
nemojte da upotrebljavate pogresno ime za deo gostuse on se zove SRBENICA od uvek a ne srebrenica tamo postoje temelji da li nekog manjeg grada ili vojnog utvrdjenja to znaju iz pirotskog muzeja jer je taj objekat datovan s njihove strane i pre 20 godina nadjeno je dosta keramike i cigli rimskih na tom lokalitetu a da li je
tu i kovnica novca koju svi mi trazimo jos se ne zna a sto se tice jevreja malo ima istine o tome jer je to imanje u vlasnistvu jednog drustva i nije na prodaju ni metar kvadratni tako da jevreji nemaju tu sta da traze
Odgovori
zdravo svima
Naravno da postoji Srbenica i niko to ne moze da ospori .I naravno da ima Rimski grad ali poenta je u tome da jedan "znacajan" grad ispod koga treba da ima odaje(na dubini od 25- 30 metara) mora da ima propratne objekte.Veliki Hisar i veliku crkvu (konkretno sa vise brodova). Koliko sam ja upoznat tamo ima mesto koje se zove Srebrnica i mesto Srebranica. Na jednom od tih mesta ima sve gore pobrojano. E, sada kada sam ja prolazio tim planinama, pre 50 godina, video sam koliko toliko ne dirnute gradova i razvaline. I mogu sa 90% sigurnosti reci da postoji "taj grad". Tuneli su na dubini od 4,5 metara.Kako se blizis ulazu u lagume onda dubina naglo raste do skoro 30metara. Ali se "zna " da ima nekoliko "lakih" ulaza.
Postoje mnooogo "glasina" kao onaj je nasao , ovaj je nasao pa mu sve izmrelo i sl.JEDINA SIGURNA STVAR U OVOM POSLU JE ONO STO SOJIM OCIMA VIIDIS.
Veliki pozdrav!!!!
Odgovori
sve price osim starih vlasnika su samo price 
baba ruza pokojna je imala 4 brata koji su nastradali u jednom od tih lakih ulaza i tada je njen deda to zatvorio i u toj familiji se vise nisu raedjala muska deca 4 kolena sve zxenska a u sami9m lagumima ima dosta kostiju onih koji su bili hrabri da udju da li uz saglasnost vlasnika ili ne to ostaje tajna i danas do tih saznanja sam dosao na osnovu dvadesetpetogodisnjeg raspitivanja i posecivanja  srbenice u gostusi i nepostoji srebrenica gore niti srebranice mozda negde pra kilometara dalje od gostuse ali srbenica je 600 m vazdusnom linijom od gostuse pozdrav gospodinu kosacu
Odgovori
pozdrav svima
za strepnja,
kako mislis 600m od gostuse?, pa komplet celo brdo sa desne strane od ulaza u selo je srbenica a to ti je na par metra od kuca i domova pa do jednog i drugog dola sa obeju strana a navise ko ce ga znati tacno dokle...
Odgovori
Postovani forumasi,

Srbenica(Gostusa) postoji.Slazem se sa g.Kosacem da nije na tom mestu gde sada svi traze vec se radi o par kilometara dalje.Svakako to je jos jedan od "gradova" ,povezan hodnicima.Postoji mnogo ulaza,neki su cak i otvoreni ali prilicno zabaceni.Mestani znaju i smeju da udju donekle ali ne i do kraja.Malo njih je uopste svesno o cemu se radi i nije niko od njih video koristi sem da su prenosili price.

Moramo znati i da mesta koja cuvaju Crkve i relikvije jesu posebna mesta koja traze i takav pristup.Ovim sam rekao dosta za one koji razumeju sta znaci prici Sanctum Sanctorumu i ostati ziv.

S postovanjem,

Vudi Alen
Odgovori
Da li jeste ili nije... 8)
a kako mu prici...to je pitanje....
Anunaki
Odgovori
Pa s ledja, kako bi drugacije  Tongue
Odgovori
Zdravo svima!
Poznat je nacin gradnje tunela i "gradova" (citaj nekoliko odaja) pod zemljom.Svaki kastel i kastrum je imao nekoliko pomocnih tunela za beg ili pomoc.Sa strane brda postojali su nekoiko ventilacionih tunela.Ali treba reci da  samo "jaci" gradovi imaju propratne tunele. Crkve su po pravilu imale samo po jednu odaju ispod zemlje i uvek se nalazila nedaleo od crkve ne dublje od 3- 4 metara. Naravno da je sve to bilo povezano tunelima...ali...ima jedna caka...Ako bi sada i otvorio bilo koji od tih tunela ne bi nista vise video osim tunela koji "nikuda " ne vode. Jer su prilikom povlacenja sve tunele (vrata) zazidali i ostali su samo pravolinijski tuneli. U tom delu Srbije ima jedan deo koji odgovara opisu za Srebrenicu ali kao sto rekoh nije tu gde se sada radi. Naravno svako ima svoja ubedjenja i nije mi namera da polemisem ili menjam necije predubedjenje ili predrasude. Kada sam bio mlad prosao sam tim planinama i cuo dosta "tacnih" prica ali iz svega togaa jedan je zakljucak To su samo price. Da bi se te " price" koliko toliko poklopile sa istinom ...treba naci jak grad i jaku crkvu. Ovo govorim nekoliko puta ali me koliko vidim niko ne slusa ili ne obraca paznju. Ovo sto sam napisao za tunele ...to je iz licnog iskustva .
Pozdrav
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)